Pielițele de la unghii, De Ce sunt atât de DUREROASE și de ce e periculos să le RUPI

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Freepick @devmaryna
Foto: Freepick @devmaryna

Pielițele de la unghii - de ce sunt atât de dureroase.

Pielițele unghiilor provoacă multă durere, iar rana rămâne o perioadă lungă de timp, chiar dacă este minoră. 

Dacă te-ai întrebat de unde apar pielițele brusc și de ce dor atât de tare, ei bine, trebuie să știi că ele devin dureroae atunci când pielea din jurul unghiilor tale devine slabă și fragilă până la crăpare. 

Medicul dermatolog James Collyer a declarat că pielițele pot rezulta din mai multe motive. 

"Pot rezulta dintr-o varietate de lucruri, cum ar fi mușcatul unghiilor, o manichiură proastă, pielea uscată, folosirea unui săpun multe prea dur, din cauza temperaturilor scăzute", a spus medicul James Collyer pentru GQ, potrivit Mental Floss, citează a1.ro.

Iarna nu e singurul anotimp în care pielea noastră are de suferit. Același lucru se întâmplă și vara, iar apa din piscină este unul dintre motivele pentru care se crează această sensibilitate. 

Mai mult, dacă nu folosim o cremă protectoare pe tot parcursul anului, această problemă nu se va rezolva niciodată și va deveni din ce în ce mai deranjantă.

De ce sunt atât de dureroase pielițele de la unghii

 

Motivul pentru care pielea crăpată din jurul unghiile provoacă o durere semnificativă e reprezentat de reacția tuturor terminațiilor nervoase și a vaselor de sânge din vârful degetelor.

Cu cât unghia ta devine mai inflamată, cu atât mai mult împinge acei nervi.

Pentru a evita infectarea, este indicat să le îndepărtezi cu ajutorul unei forfecuțe.

Fii atent, nu le rupe sau smurge pentru că ast va duce la sângerare și o rană destul de adâncă.

Obiceiul de a-ți roade unghiile nu este doar un simplu obicei: iată când devine o PROBLEMĂ și trebuie rezolvată la PSIHOLOG

 

Obiceiul de a-ți roade unghiile este văzut, în general, doar ca un obicei prost, inofensiv. Unii specialiști însă spun că nu e chiar așa de simplu.

Din când în când cu toții trebuie să ne fi văzut copiii rozându-și unghiile. Le spunem să se oprească și, de obicei, acolo se termină tot. Dar câți dintre noi am luat-o în serios și am făcut ceva în privința asta? Foarte puțini. Pentru că până la urmă este doar un obicei prost, sau cel puțin așa credem noi despre el.

Muşcatul unghiilor, oricât de îngrijorător ar suna, nu este doar un simplu obicei, este ceva mult mai grav.

Dr. Neeraj Nagaich, Consultant Senior, Gastroenterologie, Spitalul Fortis Escorts, Jaipur, spune că mușcatul unghiilor este mai mult o problemă de comportament. Copiii, sau chiar adolescenții, care sunt stresați sau anxioși, încep să-și roadă unghiile pentru a-și controla gândurile.

 „Acest lucru ar trebui să fie privit ca o problemă de îngrijorare. Dacă vezi copilul tău rozându-și unghiile, este un risc mare să aibă o problemă. Fă-ți timp pentru copilul tău și încearcă să întrebi ce-l stresează. Dacă nu este controlată cel mai devreme, aceasta se poate dezvolta într-o tulburare obsesiv-compulsivă și va fi greu de renunțat”, spune Nagaich.

El adaugă că mușcatul unghiilor poate avea efecte grave asupra sănătății. „Muşcatul unghiilor nu numai că dăunează unghiilor, dar poate afecta sănătatea generală. De la eroziunea cavității bucale la probleme gastrointestinale, poate afecta sănătatea. Digestia proasta, diareea frecventă, respirația urât mirositoare și problemele la mestecat alimente sunt toate rezultatul mușcatului unghiilor. În timp, aceste probleme se pot agrava și pot face să se îmbolnăvească grav. De ce? Pentru că există atât de multă murdărie și bacterii care trăiesc sau se înmulțesc în unghiile noastre și pe care le mâncăm, într-un fel”, spune el.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel