Pierderea în greutate: ceaiul de ghimbir te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus

Angela Sabău |
Data publicării:
Ceai cu ghimbir
Ceai cu ghimbir

Ceaiul de ghimbir ne poate ajuta să scăpăm de kilogramele în plus, însă nu este suficient. Pentru a pierde în greutate e nevoie și de o dietă sănătoasă și exercițiu fizic.

Ghimbirul este unul dintre condimentele frecvent întâlnite în bucătăria indiană. De asemenea, este considerat un superaliment și trebuie inclus în dieta zilnică pentru a profita de beneficii pentru sănătate.

Ghimbirul oferă mai multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi: ameliorează stresul, reduce greața, ajută la vindecarea răcelii, tuse, este un agent anticancerigen, funcționează ca un calmant al durerii, ne protejează de bolile neurodegenerative și ajută la slăbit, printre altele. Astăzi, vorbim despre ceaiul de ghimbir și despre cum poate ajuta la slăbit.

Cum ajută ceaiul de ghimbir la pierderea în greutate?

Conduce la termogeneză

Conform unuia dintre studiile efectuate de Universitatea Columbia și Centrul de Cercetare în Nutriție în Obezitate din New York, consumul unui amestec de pudră de ghimbir și apă fierbinte duce la termogeneză (crește căldura corporală) și același lucru duce indirect la pierderea în greutate, având un metabolism mai bun. Potrivit unor cercetători, această plantă nu numai că ajută la reducerea greutății, ci și a raportului talie-șold, dar are și efectul de a regla nivelul de zahăr din sânge și profiluri lipidice, printre altele.

Îmbunătățește digestia și previne depozitarea grăsimilor

P âlanta ajută la stimularea activității digestive pancreatice pentru a stimula digestia și, la fel, ajută indirect la pierderea în greutate. Conform unui alt studiu, ghimbirul previne, de asemenea, depozitarea grăsimilor în organism prin creșterea lipolizei indusă de noradrenalină.

Limitează pofta de mâncare

Scade apetitul menținând senzația de sațietate pentru mult timp și menținând, astfel, nivelul zahărului din sânge și al colesterolului seric sub control.

Ajută la scăderea nivelului de stres

Stresul este unul dintre principalele motive pentru care mulți dintre noi suntem supraponderali. Cortizolul, hormonul care induce stresul ar putea fi unul dintre motivele pentru creșterea grăsimii abdominale. Combateți cortizolii și alte activități radicale cu ajutorul ceaiului de ghimbir. Greutatea indusă de inflamație este, de asemenea, abordată.

Crește nivelul de energie

Conform studiilor, ghimbirul sporește performanța fizică și rezistența musculară, astfel vă vor ajuta să vă antrenați mai mult și să ardeți calorii.

Se poate începe ziua cu ceai de ghimbir sau se poate bea între mese pentru rezultate mai bune. De asemenea, asigurați-vă că nu abuzați prin consumul excesiv al acestuia, deoarece poate duce la alte probleme de sănătate. De asemenea, este important să știți că ceaiul de ghimbir singur nu va ajuta să scăpați de kilogramele în plus.

Poate fi utilizat împreună cu o dietă sănătoasă și activitate fizică zilnică.

Cum se pregătește ceaiul de ghimbir

Aduceți apa la fierbere și apoi adăugați ghimbir ras. Lăsați-l să fiarbă 5 minute. Se strecoară și se adaugă miere după gust.

Dacă nu aveți rădăcină de ghimbir proaspăt, puteți folosi și pudră de ghimbir uscat. Veți avea nevoie de jumătate de linguriță sau o linguriță de pudră de ghimbir pentru o cană de ceai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel