Plante aromatice, cum le păstrezi pentru iarnă. 3 metode

Adisa Codruț / 12 iul 2021 / 17:13

Rozmarinul, lavanda și menta sunt doar câteva dintre plantele aromatice care pot fi uscate și depozitate pentru iarnă.

Cea mai simplă și ușoară metodă de uscare a plantelor aromatice este de a le face buchete mici, de a le lega cu sfoară și de a le prinde pe o frânghie într-un loc răcoros din casă. Buchetele de plante aromatice le puneți într-un spațiu cât se poate de uscat, unde umiditatea să fie între 40% și 70%. Menta, rozmarinul, lavanda și tarhonul se numără printre plantele care se usucă cel mai bine la aer.

O altă metodă de a usca plantele aromatice este la cuptor. Îndepărtați frunzele de pe tulpină, apoi așezați-le pe o tavă și aveți grijă ca temperatura din cuptor să nu depășească 40 de grade Celsius. Să nu închideți complet ușa cuptorului. După jumătate de oră întoarceți frunzele de pe o parte pe alta. Le mai lăsați alte 30 de minute și apoi le scoateți.

Puteți folosi și cuptorul cu microunde, numai plantele aromatice le lăsați la uscat doar un minut, la temperatura cea mai scăzută. Ca depozitare, puteți folosi pungi din hârtie sau borcane din sticlă, închise ermetic, pe care ar fi bine să le depozitați în locuri răcoroase, nu în bătaia soarelui, arată cumsa.ro.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy