Pot alergiile provoca hipertensiune?

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Alergii
Alergii

Sunt mulți pacienți cu alergii care cred că acestea le-ar provoca și hipertensiune. Un medic specialist de la Harvard explică însă de ce și cum crește tensiunea la persoanele alergice.

Dr. Thomas Lee, redactorul șef al Harvard Heart Letter (jurnal online specializat în afecțiuni ale inimii) spune că deși alergiile nu cresc în mod direct tensiunea arterială, ele pot contribui indirect la hipertensiune în două moduri foarte diferite.

Medicamentele pentru alergii, problematice

„Decongestionantele utilizați în mod obișnuit de persoanele cu alergii, cum ar fi pseudoefedrina și fenilefrina, contractează vasele mici de sânge din nas. Deși acest lucru ușurează congestia nazală și îmbunătățește respirația, efectul nu se limitează la nas. Vasele de sânge constrânse în întreg corpul înseamnă că inima trebuie să muncească mai mult pentru a pompa sânge. Or asta crește tensiunea arterială. Dacă luați medicamente fără prescripție pentru alergii, căutați un medicament care nu conține pseudoefedrină sau fenilefrină. Antihistaminice precum cetirizina, clorfeniramina, difenhidramina și loratadina pot ajuta la congestia care însoțește alergiile și sunt mai sigure pentru inimă. O altă opțiune este utilizarea unui spray nazal, care acționează direct asupra vaselor de sânge din nas și are un impact mai mic în altă parte a corpului", a explicat Dr. Thomas Lee.

Blochează căile respiratorii și provoacă apnee

Pe lângă asta, dacă alergiile dvs. cauzează congestie nazală în timpul nopții, „asta poate interfera cu respirația în somn. Acest lucru poate produce sau agrava tipul de sforăit cu probleme de respirație cunoscut sub numele de apnee în somn, care poate crește tensiunea arterială. Dacă vă trezi adesea noaptea sau dacă partenerul dvs. a observat că sforăiți și asta suna ca și cum v-ați sufoca și încercați disperat să trageți des aer în piept, discutați cu medicul dumneavoastră despre un control pentru apneea de somn", care poate avea și alte efecte nefaste în afară de hipertensiune, a mai explicat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel