Primele echipamente medicale cu bani de la Banca Mondială, la Clinica de Cardiologie a SCJU Târgu Mureș

Dana Lascu |
Data publicării:
Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Foto: Facebook/SCJU Târgu Mureș
Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Foto: Facebook/SCJU Târgu Mureș

Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș a anunțat, miercuri, că a primit primele echipamente de terapie intensivă avansată, pentru dotarea Unității de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici (USTACC).

„Primele ecjhipamente medicale au sosit deja, cele 10 paturi de terapie intensivă cardiacă avansată, prevăzute cu sisteme automate de mobilizare, funcții de suport resuscitare și confort sporit pentru pacient au fost date în folosință în unitatea USTACC din Clinica de Cardiologie. Prin aceste dotări, care vin ca urmare a profesionalismului echipei medicale din această unitate medicală de elită, Clinica de Cardiologie își consolidează poziția de lider național și regional în domeniul cardiologiei de vârf", a arătat șefa Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș, Theodora Benedek, într-un comunicat de presă.

Pe lângă cele zece paturi de terapie intensivă avansată, achiziția mai constă în zece monitoare avansate de funcții vitale, 17 sisteme de administrat soluții infuzabile, trei ventilatoare pentru cazuri critice și un ecocardiograf performant.

Tehnologie de ultimă oră

„Conform statisticilor Societății Române de Cardiologie, beneficiind de infrastructura USTACC și de cel mai modern laborator de cardiologie intervențională, Clinica de Cardiologie din cadrul SCJU Târgu Mureș are cea mai mică mortalitate din România în tratamentul pacienților cu infarct miocardic acut, de 2,5%. Ținta la nivel național este reducerea mortalității la maxim 5,8%, deziderat deja îndeplinit de această unitate de excelență. Conform statisticilor oficiale, Clinica de Cardiologie are cel mai bun indice de complexitate a cazurilor, dintre clinicile de profil la nivel național, și, totodată, cea mai mică mortalitate prin urgențe cardiovasculare din România. USTACC, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, este o unitate de excelență, care asigură tratamentul cazurilor complexe de urgențe cardiovasculare. USTACC funcționează ca centru terțiar, unde se trimit cazurile urgente și de complexitate crescută din județul Mureș și toate județele vecine. Astfel, în primii doi ani de la înființare, în această unitate au fost salvate viețile a 2.752 bolnavi cu urgențe cardiovasculare complexe, dintre care 1.348 din județul Mureș, 246 din județul Sibiu, 237 din județul Alba, 314 din județul Bistrița, 559 din județul Harghita și 48 din alte județe", se mai precizează în comunicatul de presă, transmis de Agerpres.

USTACC din cadrul Secției Clinice Cardiologie a fost înființată în anul 2017, în urma unei idei avansate de fostul șef al secției, dr. Benedek Imre, investiția fiind de peste 3,8 milioane de lei.

Din totalul de 3,8 milioane de lei cât a costat USTACC în 2017, 1,8 milioane lei au provenit din bugetul spitalului și 1,2 milioane de lei au fost alocări de la Ministerul Sănătății, restul sumelor necesare dotărilor fiind contractate de la Banca Mondială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel