Primele intervenții chirurgicale, realizate cu succes în noul bloc operator al SUUB

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Intervenții stenoză aortică:   Foto: SUUB
Intervenții stenoză aortică: Foto: SUUB

Primele intervenții chirurgicale în Blocul Operator al SUUB au fost efectuate cu succes. Acestea au fost realizate după ce rezultatul probelor microbiologice a ieșit negativ.

Au fost efectuate primele intervenţii chirurgicale în Blocul Operator Central de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, potrivit unui comunicat de presă.

"Astăzi, 12 decembrie, conform planificării şi etapizării anunţate la momentul inaugurării, au fost realizate primele intervenţii chirurgicale în noul Bloc Operator Central de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, după ce rezultatul probelor microbiologice a ieşit negativ, astfel că pacienţii pot fi operaţi în condiţii de siguranţă maximă", a declarat managerul Adriana Nica, citat de agerpres.ro.

Reprezentanţii unităţii spitaliceşti precizează că Blocul Operator Central îndeplineşte toate condiţiile tehnice şi epidemiologice pentru a funcţiona, iar cele 11 săli de aici "dublează" capacitatea operatorie a spitalului.

La Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, de la începutul anului până în prezent, au fost îngrijiţi peste 50.000 de bolnavi în spitalizare continuă şi dintre aceştia aproximativ 30.000 au necesitat intervenţii chirurgicale.

Blocul Operator este cel mai modern din România şi are în structură 11 săli dotate cu aparatură medicală de ultimă generaţie, 7 spălătoare cu apă sterilă, două vestiare pentru personal, degajare pentru spălare instrumentar, depozite de materiale chirurgicale, anestezie, instrumentar steril, sector pre şi post operator.

Cele 11 săli ale Blocului Operator Central de la SUUB sunt specializate: chirurgie cardiovasculară, neurochirurgie, ortopedie-protezare, chirurgie robotică şi politraumă şi săli generale: 2 săli de urgenţă, dintre care una de politraumă, şi 4 săli de chirurgie generală, ginecologie, chirurgie toracică, ORL, chirurgie plastică şi reparatorie, aceste săli dublând capacitatea operatorie a spitalului.

Printre echipamentele medicale din blocul operator care se va redeschise se regăsesc: microscop operator pentru neurochirurgie, coloană laparoscopie 3D, sisteme sigilare vasculară, lămpi scialitice, console anestezie, defibrilatoare, aparate de anestezie de înaltă performanţă cu capacitate de recrutare pulmonară şi altele importante pentru actul medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel