Probioticele ameliorează depresia. Efectele asupra anxietății

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Depresie
Depresie

Probioticele luate singure sau combinate cu prebiotice ar ameliora depresia, sugerează o revizuire a mai multor studii.

În urma revizuirii mai multor studii științifice, cercetătorii au observat că probioticele luate singure sau combinate cu prebiotice ar ameliora depresia. Cele 7 studii, publicate între 2003 și 2019, analizate au arătat o cădere sau o îmbunătățire semnificativă a simptomelor de anxietate și/sau modificări relevante clinic ale măsurilor biochimice de anxietate și/sau depresie cu probiotice sau combinate cu prebiotice. Cercetătorii au subliniat că niciunul dintre studiile analizate nu a durat foarte mult, iar numărul de participanți la fiecare a fost mic.

”Efectul pe care probioticele îl au asupra pacienților cu [afecțiuni mentale comune] poate fi dublu: pot îmbunătăți direct depresia, în conformitate cu constatările observate ale acestei analize și/sau ar putea avea un impact benefic asupra experienței unui pacient [comun tulburare psihică] prin atenuarea comorbidităților suplimentare”, notează cercetătorii într-un comunicat al BMJ. În schimb, aceștia susțin că efectele probioticelor și prebioticelor asupra anxietății nu sunt încă destul de clare din cercetările analizate.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel