Probioticele. Cinci beneficii esențiale pentru sănătate

Bacterii intestinale
Bacterii intestinale

Există nenumărate beneficii pentru sănătate ale probioticelor. Unul dintre cele mai evidente avantaje este capacitatea lor de a menține microbiomul în echilibru. 

Când te îmbolnăvești, există un nivel ascendent în cantitatea de bacterii patogene sau rele, care stau în tubul digestiv. Probioticele ajută la eliminarea bacteriilor rele și la restabilirea unui raport sănătos între bacteriile bune și cele rele din intestin.

Dar acesta este doar începutul. Microbiomul intestinal afectează în multe feluri organismul, inclusiv sistemul digestiv, sistemul imunitar, sistemul endocrin și sistemul nervos central.

 

Cât de importante sunt probioticele

Afectează răspunsul imunitar al organismului.

 Se estimează că aproximativ 70 la sută din celulele imunitare sunt adăpostite în intestin, potrivit unui srudiu din septembrie 2008, publicat  în Imunologie clinică și experimentală.


Ajută la reglarea metabolismului. 

Bacteriile din intestin sunt responsabile de transformarea carbohidraților nedigerabili sau a fibrelor, care servesc ca sursă de combustibil pentru celulele intestinale și, de asemenea, pot preveni împotriva tulburărilor intestinale, conform Harvard T.H. Școala Chan de sănătate publică.


Joacă un rol important în prevenirea obezității. 

Unele cercetări au legat o reducere a diversității microbiene în intestin cu un risc mai mare de obezitate, potrivit unui studiu din 2019, publicat în jurnalul medical  Nutrients.

Ajută la menținerea glicemiei.

 O concentrație mai mare a anumitor tulpini bacteriene din intestin a fost legată de un risc crescut de diabet de tip 2, în timp ce altele au fost asociate cu un risc mai mic. Bifidobacterium, de exemplu, au fost asociate în mod repetat cu prevenirea diabetului de tip 2, potrivit unui studiu din ianuarie 2020, publicat în revista EBio Medicine.


Contribuie la sănătatea mintală.

 De exemplu, probioticele pot consolida producția organismului de hormoni care îmbunătățesc starea de spirit, precum serotonina, potrivit unei recenzii din februarie 2017, publicate  în Annals of General Psychiatry. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel