Prof dr Alexandru Oproiu, scurtă istorie a Gastroenterologiei. VIDEO exclusiv
Prof. Dr. Alexandru Oproiu, președintele de onoare al Societății Române de Gastroenterologie, care astăzi ne-a părăsit, a povestit într-un mini-interviu pentru DC Medical cum a apărut Gastroenterologia. DC News...
Prof. Dr. Alexandru Oproiu, președintele de onoare al Societății Române de Gastroenterologie, a povestit, într-un interviu EXCLUSIV acordat DC MEDICAL, că la începutul carierei sale un medic specialist în medicină internă era bun la toate. Lucrurile, însă, nu au rămas așa din trei motive foarte simple: tehnic, științific și clinic.
Practic, a fost momentul în care a luat naștere Gastroenterologia.
Ce spunea regretatul profesor, care a plecat în Lumea celor drepți la venerabila vârstă de 89 de ani, aflați din interviul pe care DC News și DC Medical îl reiau, in memoriam.
Mini-interviul va fi transmis pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News și DC Medical, dar și pe DC News TV, de la ora 13.30.
-
Fluctuațiile de temperatură dimineața cresc riscul de infarct și AVC09.12.2025, 08:40
-
Ce este uleiul esențial de Ylang-Ylang: 4 beneficii dovedite08.12.2025, 21:32
-
Cine nu ar trebui să consume scorțișoară?08.12.2025, 20:54
-
Ce este mielofibroza: simptome, cauze și cum poate fi tratată08.12.2025, 19:33
-
Alimentele care îți distrug ficatul și creierul. Perturbă și producția de insulină
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse
Pancreatita, cauză frecventă și intensă a durerii abdominale superioare. Dr. Oana Dolofan: Durere bruscă
EXCLUSIV Când este recomandată colonoscopia. Dr. Carmen Gabriela Lamatic: Depinde ce găsim
5 alimente care te balonează cel mai tare
Cinci obiceiuri zilnice care dăunează pancreasului
Suplimentele alimentare, asociate cu riscuri hepatice. Pot duce la mari probleme de sănătate
Suplimentele alimentare sunt asociate cu riscuri hepatice.
Ai dureri de burtă? Poate ai pungi în colon sau diverticuloza. Află dacă suferi de boala asta
EXCLUSIV Alimentația modernă și microplasticele, factori declanșatori în bolile digestive. Dr. Răzvan Iacob: Unul din triggerii importanți
Mâncăm boala cu lingura. Alimentația care ne distruge sistemul digestiv.
E. coli, impact grav asupra intestinului. Bacteriile blochează apărarea naturală și se răspândesc rapid
De ce ai nevoie să mergi la baie de fiecare dată când ieși din casă
Tulpina emergentă de E.coli non-O157, posibil factor declanșator al cancerului colorectal la adulții tineri
Acest aliment sănătos duce la CANCER. Medicii au constatat o explozie a cazurilor de cancer, iar acest aliment este incriminat.
Studiu: Eficiența combinată a simvastatinei și rifaximinei în tratarea cirozei hepatice severe
Legătura dintre bacteriile orale și riscul de cancer colorectal în funcție de localizare. Două bacterii cresc riscul de cancer colorectal
Aceste două bacterii localizate în cavitatea bucală cresc semnificativ riscul de cancer colorectal.
De ce simți că ai gaze, dar nu le poți elimina. Cât de grav este
Alcoolul oprește regenerarea ficatului, chiar și după renunțare. Risc major de insuficiență hepatică
Grupa de sânge care te expune la cancer
Dieta și mișcarea pot vindeca ficatul după consumul de alcool
Diabetul, hipertensiunea și obezitatea, impact asupra riscului de boli hepatice cauzate de alcool
De ce unii consumatori de alcool suferă leziuni hepatice grave, iar alții nu? Ce se petrece, de fapt în ficat.
EXCLUSIV Cancerul colorectal, o afecțiune din ce în ce mai frecventă. Dr. Carmen Gabriela Lamatic: Locul 2 în Europa
Acest tip de cancer este din ce în ce mai agresiv. Ocupă locul 2 în Europa.
EXCLUSIV Colica biliară: simptome și cauze. Alimentele care o provoacă. Dr. Oana Dolofan: Durerea iradiază în umăr sau în spate
Ce alimente trebuie să eviți dacă ai reflux gastroesofagian
Lista alimentelor pe care ar trebui să le eviți dacă ai reflux gastroesofagian.
