INTERVIU: Prof.dr. Dan Mircea Enescu, un român la Summitul Mondial al Sănătății de la Berlin

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Prof.dr. Dan Mircea Enescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale și președintele Societății de Arsuri a Asociației Chirurgilor Plasticieni din România vorbește, în exclusivitate, la Interviurile DC MEDICAL, astăzi, de la ora 12.00, despre politicile și direcțiile stabilite la Summitul Mondial al Sănătății de la Berlin, organizat sub înaltul patronaj al cancelarului german Angela Merkel. Printre speakerii de la summit s-a numărat și cunoscutul miliardar filantrop Bill Gates.

Prof.dr. Dan Mircea Enescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale și președintele Societății de Arsuri a Asociației Chirurgilor Plasticieni din România a fost singurul român care a participat, la jumătatea lunii, la Summitul Mondial al Sănătății de la Berlin.

Pe agenda celei de-al 10-lea summit au figurat temele majore, precum pregătirea pentru lupta împotriva unei posibile pandemii, rolul pe care-l poate avea migrația în declanșarea unui astfel de eveniment nedorit; obiectivele dezvoltării durabile: sănătatea în toate politicile;  accesul la medicamentele esențiale; modalități de întărire a sistemelor de sănătate; rezistența antimicrobială și revoluția digitală în sistemele de sănătate.

Speakerii, printre care s-au numărat cancelarul german Angela Merkel și miliardarul-filantrop Bill Gates, au recunoscut că, la nivel global, cooperarea în domeniul sănătății este pusă sub presiune, dar că națiunile nu pot ignora provocările legate de sănătate.

Ce linii în politicile de sănătate au fost trasate la Berlin și detalii din culisele acestui foarte important summit, ne dezvăluie, în exclusivitate, unicul reprezentant al României la acest forum internațional, prof.dr. Dan Enescu - omul care a pus bazele chirurgiei plastice pediatrice în țara noastră - și care este invitat la Interviurile DC MEDICAL. 

Interviul poate fi urmărit LIVE pe pagina de Facebook sau pe cea de Youtube a DC MEDICAL, de la ora 12.00. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel