Prof dr Octavian Buda: Vaccinarea este un proces natural

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Prof dr Octavian Buda a povestit la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, despre începuturile vaccinării.

Prof dr Octavian Buda, medic primar în Psihiatrie și dascăl de Istoria Medicinei la UMF București, a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate despre vaccinare și ce a însemnat medicina secolului al XIX-lea. ”În secolul al XIX-lea se dezvoltă posibilitatea de a face vaccin și în alte boli”, afirmă specialistul. Îl citează pe Edward Jenner care constată ”o realitate naturală: vaccinarea este un proces natural în sensul în care organismul reușește să dezvolte un răspuns imun și activează niște anticorpi și atunci memorarea acelui contact cu un agent microbian dă posibilitatea ca la o nouă reinfectare să se reproducă un răspuns imun caracteristic”.

Profesorul Buda subliniază că vaccinarea și metodele de vaccinare de mai târziu (n. r. de sec. XIX) nu fac decât să accelereze capacitățile organismului de a se apăra prin ”această metodă care este naturală: vaccinarea se produce în natură în mod spontan”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel