Profesorul Leon Dănăilă, operație amânată după transformarea Spitalului Foișor în spital Covid: durerile sunt insuportabile

DCMedical Team / 07 mai 2021 / 00:14
Leon Dănăilă
Leon Dănăilă

Leon Dănăilă, chirurgul care a făcut peste 35.000 de operații pe creier, se află pe lista de așteptare pentru o intervenție chirurgicală la Spitalul Foișor, transformat acum în spital Covid. De asemenea, sute de persoane se află în așteptarea unei intervenții, amânate după transformarea spitalului în spital Covid. 

Jurnaliștii Antena 3 spun că medicul se confruntă momentan cu dureri foarte mari, dureri cauzate de o coxartroză pe care el a lăsat-o, a dus-o pe picioare atâta timp cât a putut. „Era programat la o operaţie la Spitalul Foişor. Era vorba de o protezare, de o operaţie prin care i se monta o proteză de şold. A venit peste Foişor acea evacuare pe care am văzut-o cu toţii şi nu mai are rost să mai amintim despre ea. Iată, că printre sutele de pacienţi se află şi Leon Dănăilă care la rândul lui a salvat sute, poate chiar mii de vieţi. Leon Dănăilă şi-a amânat operaţia acum. Informaţia vine de la apropiaţii medicului care îmi spuneau zilele trecute, că deja durerile sunt din ce în ce mai mari, insuportabile", a spus Sergiu Cora.

Leon Dănăilă este unul dintre cei mai mari neurochirurgi din lume. El a reuşit performanţa de a reduce mortalitatea din România de la 49%, la 4%, în cazul anevrismelor intracerebrale.

Spitalul Foișor a fost evacuat în toiul nopții, în urmă cu o lună, unitatea medicală fiind transformată în spital Covid. 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy