Profesorul Leon Dănăilă, operație amânată după transformarea Spitalului Foișor în spital Covid: durerile sunt insuportabile

DCMedical Team / 07 mai 2021 / 00:14
Leon Dănăilă
Leon Dănăilă

Leon Dănăilă, chirurgul care a făcut peste 35.000 de operații pe creier, se află pe lista de așteptare pentru o intervenție chirurgicală la Spitalul Foișor, transformat acum în spital Covid. De asemenea, sute de persoane se află în așteptarea unei intervenții, amânate după transformarea spitalului în spital Covid. 

Jurnaliștii Antena 3 spun că medicul se confruntă momentan cu dureri foarte mari, dureri cauzate de o coxartroză pe care el a lăsat-o, a dus-o pe picioare atâta timp cât a putut. „Era programat la o operaţie la Spitalul Foişor. Era vorba de o protezare, de o operaţie prin care i se monta o proteză de şold. A venit peste Foişor acea evacuare pe care am văzut-o cu toţii şi nu mai are rost să mai amintim despre ea. Iată, că printre sutele de pacienţi se află şi Leon Dănăilă care la rândul lui a salvat sute, poate chiar mii de vieţi. Leon Dănăilă şi-a amânat operaţia acum. Informaţia vine de la apropiaţii medicului care îmi spuneau zilele trecute, că deja durerile sunt din ce în ce mai mari, insuportabile", a spus Sergiu Cora.

Leon Dănăilă este unul dintre cei mai mari neurochirurgi din lume. El a reuşit performanţa de a reduce mortalitatea din România de la 49%, la 4%, în cazul anevrismelor intracerebrale.

Spitalul Foișor a fost evacuat în toiul nopții, în urmă cu o lună, unitatea medicală fiind transformată în spital Covid. 

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy