Promisiune MS: spitalul început în 1991 va fi inaugurat în toamna acestui an

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Sorina Pintea
Sorina Pintea

Spitalul din Fălticeni, început în 1991, va fi inaugurat în toamna acestui an. Aceasta este promisiuna ministrului Sănătății, Sorina Pintea. Ea a mai menționat investițiile făcute la mai multe unități medicale din țară și spune că așteaptă și alte solicitări.

Construcția noului spital de la Fălticeni, începută în 1991, va continua, potrivit declarației ministrului Sănătății, Sorina Pintea. Ea a promis că în toamna acestui an se vor finaliza lucrările și va fi inaugurat, citează agerpres.ro.

Ministrul Sănătății a făcut declarațiile la Frasin, într-o conferință de presă. Ea a criticat informaţiile apărute în presă, potrivit cărora din 2015 nu s-au mai alocat bani de la bugetul de stat pentru această investiţie, precizând că anul trecut s-au alocat 13,5 milioane de lei, în 2019 alţi 476.000 de lei pentru plăţi restante, iar în această săptămână, după ce Comisia de evaluare va analiza propunerile, spitalul din Fălticeni va fi finanţat cu 10 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de construcţii şi 25 de milioane pentru echipamente medicale, mai arată aceeași sursă.

"Anul acesta, acest spital se va deschide. Deci nu se pune problema să nu alocăm sau că nu am fi alocat bani. Cred că domnul ministru Bănicioiu a spus asta, că din 2015 nu s-au alocat bani. (...) În septembrie revenim la Fălticeni să deschidem spitalul'', a spus Pintea.

Alocări financiare în țară

Ministrul a mai spus că sănătatea nu are culoare politică şi că multe alte spitale din judeţ şi din ţară au primit bani. De asemenea, ea a mai subliniat că Ministerul Sănătăţii are cel cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată şi mai aşteaptă solicitări din partea unităţilor sanitare pentru finanţări.

"Am declarat în nenumărate rânduri, doamna prim-ministru şi eu, că sănătatea nu are culoare politică (...) alocările financiare de anul acesta sunt o dovadă clară a faptului că nu spunem vorbe mari (...) după cum spunea şi doamna prim-ministru, este cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată Ministerul Sănătăţii'', a spus Pintea.
În acest an, Ministerul Sănătății finanţează Spitalul Judeţean Constanţa pentru achiziţia unui scintigraf, Spitalul Gura Humorului, ''cu o solicitare modestă'' de 300.000 de lei, Spitalul Municipal Rădăuţi cu 2,3 milioane de lei şi Spitalul din Cîmpulung Moldovenesc care a solicitat doar 194.000 de lei, a mai arătat oficialul, menționând că așteaptă, în continuare, solicitări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel