Protoxidul de azot, sigur pentru calmarea durerilor gravidelor în timpul nașterii

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Gravidă
Gravidă

Cel mai mare studiu realizat despre efectul protoxidului de azot (N2O), folosit pentru calmarea durerilor gravidelor în travaliu, confirmă eficacitatea și siguranța N2O.

 

Cercetătorii de la Universitatea din Colorado și Școala de Medicină din Anschutz Medical Campus au descoperit că utilizarea protoxidului de azot (N2O) ca opțiune de ameliorare a durerii pentru femeile în travaliu este sigură și pentru nou-născuți, și pentru mame.

În cadrul studiului au fost analizate fișele a 463 de femei cărora le-a fost dat N2O în timpul travaliului. Dintre femeile care au început să utilizeze N2O ca tehnică inițială de ameliorare a durerii, 31% au folosit doar N2O pe parcursul travaliului și 69% au trecut la o altă metodă de calmare a durerii, cum ar fi epidurală și/sau mdicamente opioide. "Oxidul de azot este o opțiune utilă și sigură pentru calmarea durerilor din timpul travaliului”, consideră  autorul principal al studiului, Priscilla Nodine, profesor asociat cu Universitatea din Colorado.

Mai multe, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel