Protoxidul de azot, sigur pentru calmarea durerilor gravidelor în timpul nașterii

Adisa Codruț / 31 mai 2020 / 21:32
Gravidă
Gravidă

Cel mai mare studiu realizat despre efectul protoxidului de azot (N2O), folosit pentru calmarea durerilor gravidelor în travaliu, confirmă eficacitatea și siguranța N2O.

 

Cercetătorii de la Universitatea din Colorado și Școala de Medicină din Anschutz Medical Campus au descoperit că utilizarea protoxidului de azot (N2O) ca opțiune de ameliorare a durerii pentru femeile în travaliu este sigură și pentru nou-născuți, și pentru mame.

În cadrul studiului au fost analizate fișele a 463 de femei cărora le-a fost dat N2O în timpul travaliului. Dintre femeile care au început să utilizeze N2O ca tehnică inițială de ameliorare a durerii, 31% au folosit doar N2O pe parcursul travaliului și 69% au trecut la o altă metodă de calmare a durerii, cum ar fi epidurală și/sau mdicamente opioide. "Oxidul de azot este o opțiune utilă și sigură pentru calmarea durerilor din timpul travaliului”, consideră  autorul principal al studiului, Priscilla Nodine, profesor asociat cu Universitatea din Colorado.

Mai multe, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy