Psihiatrie Pediatrică: singura clinică din Transilvania, modernizată cu bani europeni

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagine din proiectul de modernizare a Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din Cluj   FOTO: CJ Cluj
Imagine din proiectul de modernizare a Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din Cluj FOTO: CJ Cluj

Ambulatoriul Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca se va moderniza cu fonduri europene.

Proiectul de modernizare a Ambulatoriului Clinic Psihiatrie Pediatrică prevede extinderea suprafeței clădirii existente cu peste 600 de metri pătrați, prin adăugarea a încă două etaje.

Noua clădire va avea un regim de înălțime S+P+3E și va fi organizată pe trei compartimente separate în care vor fi amplasate 30 de paturi.

Spațiu subdimensionat

Notificarea că proiectul de extindere și modernizare a fost declarat câștigător a fost primită recent de către conducerea Consiliului Județean Cluj.

În momentul ăsta, Secția Clinică de Psihiatrie Pediatrică cu Compartiment de Toxicomanie funcționează într-o clădire destinată inițial unei foste creșe. Cum imobilul a fost construit în alt scop, se arată în comunicat, „acesta a devenit, în timp, subdimensionat, cu probleme vizibile în asigurarea și respectarea circuitelor funcționale minime, specifice unei unități sanitare de profil".

Investiție de 19 milioane de lei

Valoarea întregii investiții este de 19.291.848,57 de lei, din care asistența financiară nerambursabilă solicitată din Fondul European de Dezvoltare Regională și bugetul de stat este de 98%, respectiv 18.906.012,59 de lei. Cofinanțarea Consiliului Județean, 2%.
Termenul de realizare a lucrărilor - 2 ani.

Dotările clinicii

La subsol, clădirea va avea un spațiu tehnic și de aprovizionare, dar și o parcare cu 10 locuri destinată personalului medical.

La parter se va reamenaja zona actuală de primire și internare pacienți (ambulatoriu) și se vor crea noi spații - zona de recepție și secretariat, cabinete de consultații și tratamente/pansamente, cabinetul medicului de gardă, laboratoare pentru investigații paraclinice și o sală de așteptare prevăzută cu un loc de joacă pentru copii.

Spațiul actualul prim etaj se va reconfigura prin crearea compartimentului de spitalizare permanentă, care va fi împărțit în zone de îngrijire în funcție de vârstă.

Al doilea etaj va fi destinat compartimentului de toxicomani, cu acces controlat, și o zonă de activități medicale, dar și o curte interioară - terasa din lemn destinată pacienților internați.

La ultimul etaj urmează să se construiască spații dedicate învățământului: un amfiteatru, laboratoare pentru studenți, o sală de școlarizare a copiilor internați și o bibliotecă media.

Scurt istoric

Secția Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Cluj există din 1 martie 2004 și oferă servicii precum examene psihiatrice, psihologice și logopedice, stabilirea de diagnostice clinice, investigații paraclinice și recuperare psihică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel