QUINAPRILUM + HYDROCHLOROTHIAZIDUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

QUINAPRILUM + HYDROCHLOROTHIAZIDUM - prospect. Acţiune: Quinapril: antihipertesiv, inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei. Hidroclorotiazida: diuretic tiazidic.

QUINAPRILUM + HYDROCHLOROTHIAZIDUM - prospect

Denumire comercială: ACCUZIDE, ACCUZIDE FORTE

Forma: comprimate filmate

Indicații: Tratamentul hipertensiunii la pacienţii pentru care este indicată terapia de asociere a quinaprilului şi a unui diuretic.

Contraindicații: Hipersensibilitate. Prezenţa în antecedente a angioedemului asociat cu tratament cu un inhibitor ECA (enzima de conversie a angio-tensinei). Angioedem ereditar sau idiopatic. Sarcină şi alăptare. Anurie.

Atenție: Dacă apar stridorul laringeal sau angioedemul feţei, limbii sau glotei, tratamentul cu quinapril/HCTZ trebuie întrerupt imediat; se va institui terapie adecvată de susţinere şi monitorizare atentă până la dispariţia edemului. Combinaţia quinapril/HCTZ trebuie utilizată cu precauţie la pacienţii cu stenoză de valvă mitrală, boală renală severă, insuficiență hepatică sau boală hepatică evolutivă.

Reacții adverse: În studiile clinice cu combinaţia quinapril/HCTZ nu a fost depistată nici o reacţie adversă specifică combinaţiei. Evenimentele adverse apărute s-au limitat la cele observate anterior în tratamentul cu quinapril şi hidroclorotiazidă. În studiile controlate, cele mai frecvente reacţii adverse raportate de cel puţin 1% dintre pacienţii cu toate tipurile de combinaţii quinapril/hidroclorotiazidă au fost cefalee, ameţeli, tuse şi oboseală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel