QUINAPRILUM + HYDROCHLOROTHIAZIDUM - prospect

DCMedical Team / 02 sep 2020 / 15:53
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

QUINAPRILUM + HYDROCHLOROTHIAZIDUM - prospect. Acţiune: Quinapril: antihipertesiv, inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei. Hidroclorotiazida: diuretic tiazidic.

QUINAPRILUM + HYDROCHLOROTHIAZIDUM - prospect

Denumire comercială: ACCUZIDE, ACCUZIDE FORTE

Forma: comprimate filmate

Indicații: Tratamentul hipertensiunii la pacienţii pentru care este indicată terapia de asociere a quinaprilului şi a unui diuretic.

Contraindicații: Hipersensibilitate. Prezenţa în antecedente a angioedemului asociat cu tratament cu un inhibitor ECA (enzima de conversie a angio-tensinei). Angioedem ereditar sau idiopatic. Sarcină şi alăptare. Anurie.

Atenție: Dacă apar stridorul laringeal sau angioedemul feţei, limbii sau glotei, tratamentul cu quinapril/HCTZ trebuie întrerupt imediat; se va institui terapie adecvată de susţinere şi monitorizare atentă până la dispariţia edemului. Combinaţia quinapril/HCTZ trebuie utilizată cu precauţie la pacienţii cu stenoză de valvă mitrală, boală renală severă, insuficiență hepatică sau boală hepatică evolutivă.

Reacții adverse: În studiile clinice cu combinaţia quinapril/HCTZ nu a fost depistată nici o reacţie adversă specifică combinaţiei. Evenimentele adverse apărute s-au limitat la cele observate anterior în tratamentul cu quinapril şi hidroclorotiazidă. În studiile controlate, cele mai frecvente reacţii adverse raportate de cel puţin 1% dintre pacienţii cu toate tipurile de combinaţii quinapril/hidroclorotiazidă au fost cefalee, ameţeli, tuse şi oboseală.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy