Răceala nu vă lasă să dormiți? Soluții

Florina Pop |
Data publicării:
Soluția salină și dușul vă ajută să respirați mai bine și să vă odihniți
Soluția salină și dușul vă ajută să respirați mai bine și să vă odihniți

Ca să dormiți mai bine când sunteți răciți puteți apela la câteva ponturi.

Un umidificator, un spray și un duș vă pot ajuta să vă odihniți când sunteți răcit sau gripat. Specialiștii webmd.com au întocmit o listă cu câteva sfaturi. Câteva dintre ele:

1. Folosiți gadget-uri care să vă ajute să respirați – lăsați un umidificator sau vaporizator să meargă toată noaptea - veți respira mai ușor, aerul umed poate calma țesuturile iritate în nas și poate ușura durerea gâtului. Însă, aveți grijă să curățațt aceste aparate ca să scăpați de germeni.

2. Duș înainte de somn - aburul ajută la respirație; puneți o compresie caldă peste sinusuri.

3. Utilizați un spray decongestionant - Când nu puteți respira, acest tip de spray nazal vă poate ajuta, însă aveți grijă – folosit mai mult de trei zile consecutiv poate agrava situația.

4. Faceți o soluție salină - amestecați 1/4 linguriță de sare și 1/4 linguriță de praf de copt în 8 uncii de apă (n. r. circa 230 mililitri de apă) distilată caldă. Ar fi de recomandat să nu se folosească apă de la robinet. Puneți soluția într-o sticluță de spray.

5. Folosiți o alifie – puneți un unguent mentolat pe piept și gât pentru a calma tusea.

6. Dormiți după program - un studiu sugerează că persoanele care nu au parte de suficientă odihnă au de trei ori mai multe șanse să se răcească decât cei care dorm 8 ore pe noapte.

Alte sfaturi, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel