Somn insuficient, deshidratare. Care e legătura cu durerile de cap

Florina Pop |
Data publicării:
Lipsa somnului duce la risc mai mare de deces    FOTO: pexels.com
Lipsa somnului duce la risc mai mare de deces FOTO: pexels.com

Somnul insuficient ar duce la deshidratare, susține un studiu. Adulții care dorm doar 6 ore ar avea șanse mai mari de a se deshidrata față de cei ce dorm mai mult.

Somnul insuficient duce la deshidratare? Un studiu publicat online pe 5 noiembrie 2018 de revista Sleep susține aceasta.

Oamenii participanți la cercetare – circa 20.000 de adulți din SUA și China – au raportat că au dormit 6 ore sau mai puțin. Rezultatele studiului arată că aceștia au avut „până la un risc de 59% mai mare de deshidratare față de cu cei care au dormit 7 până la 8 ore în mod regulat", se arată pe health.harvard.edu.

Concluziile studiului sugerează că unele dintre simptomele unui somn nemulțumitor - precum oboseala, gândirea neclară și durerile de cap dimineața – ar fi din pricina deshidratării.

Somn insuficient. Care ar fi remediul

Cercetătorii au speculat că descoperirea lor ar putea arată ritmul de noapte al unui hormon numit vasopresină, care, în timpul somnului, ar primi semnale de la creier să transmită rinichilor să rețină lichidul în corp, nu să-l elimine sub formă de urină.

Însă, arată sursa citată, „cel mai bun remediu este să dormiți mai mult", iar dacă nu reușiți, să beți cel puțin un pahar apă când vă treziți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel