Sfat pentru vârstnici: hidratați-vă și feriți-vă de infecții!

DCMedical Team / 22 Martie 2019 / 12:53
Apă potabilă
Apă potabilă

Consumul insuficient de apă este o problemă comună, dar nerecunoscută în rândul vârstnicilor americani, care le pune în pericol sănătatea, susțin cercetătorii.

Seniorii din Statele Unite ale Americii nu beau suficient de multă apă, ceea ce le pune în pericol sănătatea.

„Sunt atât de multe probleme de sănătate legate de hidratarea inadecvată", susține, într-un studiu, Janet Mentes, profesoară de Asistență Medicală la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA). Printre acele probleme de sănătate, Janet amintește afecțiuni legate de tractul urinar, infecțiile respiratorii, căderi frecvente, se arată pe medicinenet.com.

Cercetarea profesoarei s-a făcut pe 53 de oameni, în vârstă de 65 de ani și peste, în Los Angeles. Potrivit cercetătorilor s-a investigat dacă o metodă numită osmolalitate salivară ar putea fi utilizată ca să verifice nivelurile de hidratare la adulții mai în vârstă. Ce face această metodă? Compară raportul dintre apă și anumite substanțe chimice care apar în mod natural în salivă cu ajutorul unui aparat neinvaziv, osmometru.

S-a descoperit că, de regulă, persoanele în vârstă au avut o deshidratare mai mare decât adulții mai tineri. Această stare de deshidratare s-a observat că este mai mare dimineața decât după-amiaza. În plus, a reprezentat o problemă mai mare pentru cei cu mobilitate limitată, au demonstrat cercetările. Vârstnicii evită să bea apă seara ca să nu urineze în timpul nopții, le-au mărturisit cercetătorilor.

Studiul a fost publicat la începutul lunii februarie în revista SAGE Open Nursing.

Bătrânii și hidratarea. Recomandări

Cercetătoarea Janet Mentes declara într-un comunicat al UCLA că mulți seniori, când sunt subhidrați pentru o perioadă de timp, ar fi expuși la un virus sau bacterie și ar fi „mai susceptibili de a dezvolta o infecție, cum ar fi infecții ale tractului urinar, pneumonie sau alte boli respiratorii".

Aceasta mai spune că vârstnicii vor fi tratați pentru infecție, dar „subhidratarea care stă la baza nu va fi recunoscută" și astfel e ratată ocazia de a educa individul legat de consumul adecvat de lichide. Specialiștii au descoperit în studiu că până la 40% dintre persoanele în vârstă care trăiesc în comunitate pot fi subhidratate cronic.

Datele Agenției SUA pentru Cercetare și Calitate în Sănătate, citate de medicinenet.com, arată că deshidratarea înseamnă o crestere cu 5% a vizitelor prevenite ale Departamentului de Urgență în perioada 2008 - 2012, iar vârstnicii de peste 65 de ani au cele mai mari rate de internare în spital pentru că nu beau suficientă apă.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy