Rădăcina de brusture, beneficii pentru păr. Cum se folosește și ce efect are. Ce alte întrebuințări are

Monika Baciu |
Data publicării:
radacina de brusture - FOTO: Freepik@Dumont.82
radacina de brusture - FOTO: [email protected]

Rădăcina de brusture face minuni asupra părului. Iată ce beneficii are.

Rădăcina de brusture provine de la planta brusture, care provine din Europa și a fost introdusă în America de Nord. Planta de brusture se caracterizează prin frunzele sale mari și petalele mov care seamănă cu florile de ciulin. Între timp, rădăcinile brusturei văd mai multe beneficii pentru cosmetică, frumusețe și medicină, care include și ajută la obținerea unui păr sănătos.

Ciclul de creștere a părului

Datele de la Hair Information sugerează că ciclul normal de creștere a părului durează între 2 și 3 ani. În timpul acestei așa-numite etape, părul crește cu jumătate de centimetru în fiecare lună. Dacă părul se află în cea mai sănătoasă stare, 90% din celulele părului vor ajuta la creștere, în timp ce restul rămân în stare latentă. Părul latent va cădea în decurs de trei luni și este înlocuit cu altele mai noi de atunci.

Elemente nutritive ale rădăcinii de brusture

Legendele plantelor spun că brusturele conține o rezervă mare de nutrienți benefici, cum ar fi mucilagii, taninuri, inuline, acizi grași esențiali, precum și vitamina A. Fiecare dintre ei joacă un rol vital în hrănirea părului și a pielii, reducând colesterolul, înlocuindu-l în același timp cu fibre.

Vezi și: 918 zile îi ia unui nou medicament să ajungă la pacienții din România. Bianchi: Atât așteaptă un bolnav care știe că aia e salvarea lui. Balet între Ministerul Sănătății, Finanțelor și CNAS

Alte funcții ale rădăcinii de brusture

Iată toate beneficiile rădăcinii de brusture pentru păr și pentru sănătatea generală.

Rădăcina de brusture, sursă de antioxidanți

Acesta este primul beneficiu al rădăcinii de brusture pentru păr. O cercetare din 2010 a descoperit că rădăcina de brusture conține diferite tipuri puternice de antioxidanți, cum ar fi quercetina, acizii fenolici și luteolina. Acești antioxidanți servesc funcțiilor multifuncționale ale organismului.

Vezi și: Esofagita, simptome, cauze, tratament. Ce influență au alimentele pe care le consumi

Curăță sângele de toxine

O descoperire științifică din 2011 a făcut un rezultat conform căruia antioxidantul găsit în interiorul brusturei nu curăță doar sistemul organismului, ci și sistemele sanguine. Brusturele detoxifică sângele și promovează în schimb o circulație sanguină mai sănătoasă. Acestea sunt cele 18 simptome ale tensiunii arteriale scăzute, potrivit Dr. Health Benefits.

Blochează creșterea cancerului

Brusturele blochează creșterea cancerului la fel ca și lista plantelor medicinale folosite în tratamentul cancerului. Pe lângă faptul că oferă antioxidanți și curăță sistemul sanguin de toxine, s-a descoperit recent că brusturele interzice creșterea tumorilor care cauzează cancer, cum ar fi carcinomul pancreatic. Brusturele încă nu și-a dovedit eficiența în vindecarea altor tipuri de cancer, dar atunci descoperirea capacității brusturelui de a vindeca doar acest tip de cancer este deja o descoperire în sine.

Rădăcina de brusture, efect afrodiziac

Scopul brusturei ca afrodisiac datează încă din vechime. Un experiment din 2012 a descoperit că brusturele posedă efecte afrodisiace asupra șobolanilor masculi, prin creșterea funcției și comportamentului sexual. În ciuda acestui fapt, acest rezultat nu a fost încă dovedit pe ființe umane.

Vindecă și pielea

Brusturele își vede și el rolul de plantă medicinală prin faptul că este capabil să vindece diverse probleme ale pielii, cum ar fi psoriazisul, acneea, precum și eczema. Acest lucru se datorează faptului că brusturele poartă proprietăți antiinflamatorii plus antibacteriene atunci când soluția sa topică este aplicată pe pielea cu problemele de mai sus. Un studiu din 2014 au descoperit că abilitățile de vindecare a pielii ale brusturei s-au extins și la tratarea arsurilor.

Vezi și: Indicele UV, scorul care măsoară puterea luminii solare. Ce trebuie să știi și cum îți afectează pielea. La ce scor nu ar trebui să ieși din casă. Când devine protecția solară necesară

Vindecă problemele comune ale scalpului, cum ar fi mâncărimile, mătreața, roșeața sau alergiile scalpului. Iată care sunt beneficiile frunzelor de curry pentru mătreață.

Ultimul beneficiu al rădăcinii de brusture pentru păr este că întărește părul în loc să îl facă să slăbească și să cadă. Acestea sunt și beneficiile semințelor de papaya pentru creșterea părului.

Rădăcina de brusture, cum se folosește pentru păr

Amestecați tinctura de brusture cu apă și aplicați-o direct pe scalp. Masează ușor amestecul în toate zonele scalpului, în special de-a lungul rădăcinilor părului.

Aceasta la întărirea părului datorită sursei abundente de vitamina A și acizi grași esențiali pozitivi din brusture. Practica de mai sus funcționează, de asemenea, ca o soluție pentru a scăpa de problemele comune ale scalpului, cum ar fi mătreața, mâncărimile, roșeața, alergiile, precum și infecțiile. Puteți încerca și aceste două rețete interesante pentru a avea un păr și un scalp sănătos cu ajutorul rădăcinilor de brusture.

Clătire cu ceai de brusture

- Infuzează brusturele în apă clocotită și lasă-l să se răcească după aceea.

- Turnați infuzia la clătirea finală a spălării părului pentru a preveni căderea părului și pentru a promova un păr mai puternic și mai sănătos.

Miere de brusture

- Adaugă o lingură de miere la o cană de ceai de brusture.

- Aplică-l pe păr ca balsam fără clătire și clătește după 15 minute.

Vezi și: Ascita, burta umflată, semn al unui ficat bolnav. Ce boli hepatice poți avea

Rădăcina de brusture, precauții

Produsele din brusture, cum ar fi uleiul de brusture, pot prezenta anumite efecte secundare pentru noi înșine. Un exemplu de efect secundar ar fi un dezechilibru al nivelului de zahăr din sânge, determinând astfel creșterea sau reducerea acestuia. Alte exemple de efecte secundare ale brusturei sunt dezechilibrul electrolitic, precum și alergiile cutanate.

De asemenea, trebuie menționat faptul că produsele din brusture este bine să fie evitate de femeile însărcinate, de mamele care alăptează, precum și de persoanele diabetice. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vă consultați medicul sau medicul dumneavoastră înainte de a încerca produsele din brusture.

Produsele pe bază de rădăcină de brusture pot fi consumate în siguranță, cu condiția să le obțineți de la un vânzător de încredere, în loc să le culegeți singuri în natură. Plantele de brusture au o mare asemănare cu cea a belladonei, o plantă extrem de toxică, și totuși ele cresc adesea în aceeași zonă. Acesta este motivul pentru care nu ar trebui să luați niciodată în considerare colectarea plantei de brusture în sălbăticie.

Brusturele este, de asemenea, un diuretic natural, sens în care nu ar trebui să o consumi niciodată atunci când ești însetat sau deshidratat. De asemenea, deshidratarea poate apărea dacă luați brusture împreună cu alte diuretice.

Cei care posedă alergii cu crizantema și cu margaretele sunt, de asemenea, în același risc de a fi alergici la produsele din brusture.

Acestea sunt, practic, minunatele beneficii ale rădăcinii de brusture pentru păr și pentru sănătatea generală. Dacă sunteți în căutarea unei metode noi, dar organice, pentru a vă face părul să crească mai mult și mai bine, rădăcinile de brusture pot veni ca o soluție eficientă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel