Raed Arafat, despre un pacient cu COVID-19: externat la cerere, acum este cu oxigenare 70%

Adisa Codruț |
Data publicării:
Raed Arafat. Foto: DSU
Raed Arafat. Foto: DSU

Raed Arafat a vorbit despre riscurile la care se supun pacienții infectați cu COVID-19 care se externează la cerere. El a prezentat două astfel de cazuri care au ajuns din nou la spital în stare gravă.

Raed Arafat a vorbit despre un pacient cu COVID-19 care avea simptome ușoare și a cerut să se externeze, iar o săptămână mai târziu era la ATI, în stare gravă. Cazul acestui pacient, subliniază șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, nu este singular. Și alți pacienți COVID-19 externați la cerere s-au confruntat apoi cu probleme grave, a spus el, citat de Antena 3
„Ultimul caz, acum 30-40 de minute, mesaj de la ora 15:45. COVID pozitiv, externat la cerere de la „Colentina”, cu simptome minore, la data de 6 (iulie - n.red.), acum este cu oxigenare 70%, cu dispnee (incapacitatea de a respira normal - n.red.), cu Glasgow coma score 8, adică aproape comatos și s-a trimis de la Terapie Intensivă ca să poată să-l asiste și să vedem dacă reușește să-l scoată sau nu”, a povestit Raed Arafat, în cadrul dezbaterile legate de Legea carantinei și a izolării, de la Comisia Juridică a Senatului.
Raed Arafat a mai spus că și alți pacienți externați la cerere s-au întors de urgență în spitale cu probleme grave
„Pe altul, acum o zi sau două, tot același serviciu l-a găsit acasă în stop cardiac. Echipele se expun resuscitând acești pacienți care refuză internarea cu simptomele ușoare și merg acasă, se agravează, nu sunt monitorizați adecvat, nu spun medicilor care este starea lor și că că starea lor se agravează, se țin până în ultimul moment, după care familia lor dă telefon la 112 să spună că bolnavul este agravat. Asta este o situația reală cu care ne confruntăm”, a adăugat el.
Pe de altă parte, în același context, șeful DSU a mai spus că „dacă asimptomaticul stă acasă, trebuie să aibă nişte reguli foarte clare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel