Reacțiile alergice, posibil să fie cauzate de un reziduu de zahăr: cum explică cercetătorii

Reacțiile alergice se pare că ar fi cauzate de un reziduu de zahăr din anticorpi. Aceeași anticorpi, fără acest reziduu sunt prezenți persoanele fără simptomele alergiei, spun...
Diagnosticul și tratamentul alergiilor ar putea fi îmbunătățit după ultima descoperire publicată în revista Nature de către cercetătorii de la Massachusetts General Hospital.
Alergiile, cauzate de anumiți anticorpi – numiți anticorpi IgE – care se leagă de alergeni, declanșează eliberarea ueni serii de molecule care provoacă simptomele alergiei. În cazuri extreme, acestea duc la anafilaxie care poate fi fatală.
Dar unele persoane sunt purtătoare ai acestor anticorpi specifici alergiilor, fără, însă, a dezvolta simptomele alergiei.
Reziduu de zahăr, responsabil de reacțiile alergice?
Pentru a analiza aceste mistere, Robert Anthony, de la Center for Immunology and Inflammatory Diseases, alături de colegii săi au comparat IgE de la persoanele cu alergii la arahide cu IgE de la indivizi fără simptome de alergie. Analizele au relevat la persoanele alergice o creștere a unui anumit reziduu de zahăr numit acid sialic în IgE.
Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că adăugarea de acid sialic la IgE a sporit reacțiile alergice declanșate de IgE la modelele animale, în timp ce îndepărtarea acidului sialic din IgE a amortizat aceste reacții și a redus anafilaxia.
„Rezultatele noastre indică faptul că cuantificarea acidului sialic din IgE poate servi drept marker pentru diagnostice mai precise ale bolii alergice, iar eliminarea acidului sialic din IgE este o strategie inedită pentru tratarea pacienților afectați”, a spus dr. Anthony.
Echipa planifică studii care să stabilească modul în care eliminarea acidului sialic din IgE atenuează alergia și dezvoltă strategii pentru a exploata acest lucru terapeutic.
Studiul poate fi găsit aici.
-
Alimentele care provoacă inflamație în organism16.09.2025, 15:49
-
Robert Redford a murit la 89 de ani16.09.2025, 15:36
-
-
Vopseaua permanentă și îndreptatul chimic cresc riscul de cancer16.09.2025, 13:10
-
Alergiile se pot dezvolta pe tot parcursul vieții. Care sunt cauzele și ce este de făcut
Alergiile se pot dezvolta pe tot parcursul vieții. Care sunt principalele cauze care le pot declanșa.
ADDA, în lacrimi! Cea mai mare bucurie din penultima zi a anului: N-am mai putut să mănânc pizza de când am dezvoltat intoleranță la histamină
Adda, despre lupta cu boala: Am avut noroc că n-am murit! La mine doar s-a inflamat creierul, boala nu a apucat să mănânce din el, să îi facă găurele
Adda a vorbit despre drumul spre vindecare, despre suma enormă pe care a dat-o pentru analize și investigații și despre simptome și tratament.
Cum recunoști alergia la ambrozie: simptome și diferențe față de răceală sau viroze
Cum pot scăpa de alergia la polenul de ambrozie. Medic ORL: Este intranazal, local, dar este și sistemic, în organism
Cum se poate scăpa de alergia la polenul de ambrozie.
Rinita alergică: primul simptom care apare. Răzvan Hainăroșie: Problema apare cu polipoză nazală. Dacă NU trece după o săptămână, mergi la medic
Care e primul simptom al rinitei alergice, când apar alergiile de obicei și ce este polipoza nazală, complicația alergiilor.
Intoleranța la histamină: cauze, simptome. Semnul dat de durerea de cap. Alimentele la care să fii atent și la care trebuie să renunți
Intoleranța la histamină - ce este, care sunt simptomele și care sunt alimentele care trebuie evitate.
Proteina naturală care oprește alergiile și afecțiunile autoimune. E produsă de organismul uman. STUDIU
Ce poți să pățești dacă nu te speli câteva zile. Detaliul scârbos care te va face să apelezi mai des la apă și săpun
Ce poți să pățești dacă nu te speli câteva zile. Detaliul scârbos care te va pune pe gânduri.
Alergiile la înțepăturile de insecte: simptome și tratament. Cămuescu: Există riscul de suprainfecție, care poate face tratamentul mult mai dificil
Cum să scapi de răceală cât mai repede posibil. Remedii pe care le ai deja acasă
Există numeroase soluții simple și eficiente care pot grăbi procesul de recuperare și ameliora disconfortul provocat de răceala comună.
Aerul condiționat, asociat cu bolile de piele și alergiile. La ce trebuie să fiți atenți când folosiți aparatul
Ce trebuie să știi despre mușcăturile de purici. De ce ne mușcă și care e particularitatea lor
Ce trebuie să știi despre mușcăturile de purici. Au o particularitate după care le poți recunoaște.
Boala celiacă, intoleranța la gluten. Semnele la care să fii ATENT. Stănescu Pop: Grijă când te dai cu RUJ. Un NECAZ al întregului organism
Boala celiacă reprezintă, de fapt, intoleranța autoimună pe care unele persoane o au la gluten.
Adevărul despre ceai. Ce nu ți-a spus nimeni despre pericolul ascuns din plicuri
Adevărul despre ceai. Există un pericol despre care sigur nu știai. Cum îl poți evita.
Ce umiditate trebuie să ai în casă pentru a scăpa de răceli și bacterii. Uleiuri esențiale, recomandări și contraindicații
Umiditatea aerului și rolul pe care îl are în cazul răcelilor. Cum se poate îmbunătăți calitatea aerului cu ajutorul uleiurilor esențiale
PTDS, ingredientul din vopseaua de păr, nominalizat alergenul anului 2025
Vopseaua de păr este asociată cu riscuri semnificative. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
Manichiura cu gel, alergie severă: M-am temut că aș putea chiar să-mi pierd un deget. S-a făcut mov. Se desprindeau unghiile. Nici acum nu îmi pot folosi mâinile
Manichiura cu gel poate provoca alergii severe. O femeie a fost la un pas de a-și pierde degetele din cauza manichiurii.
Legătura surprinzătoare dintre sensibilitatea alimentară și bolile cardiovasculare. Diferența dintre sensibilitatea alimentară și alergia alimentară
Alergiile și tratamentul de desensibilizare. Când se începe și în ce constă. Cămulescu: Este de lungă durată, duce la ameliorarea calității vieții
Alergiile alimentare: de ce corpul eliberează imunoglobulină în mod eronat. Când se poate ajunge la șoc anafilactic
Alergia la lapte, posibil supradiagnosticată la copii. Simptomele afecțiunii și cum pot fi ele înșelătoare. STUDIU
Alergiile și intoleranța alimentară, diferențe și diagnostic. Medic: Riscul vital este mult mai mare la alergii
Alergiile și intoleranța alimentară, cum se manifestă fiecare și cum se pot trata.