Reacțiile alergice, posibil să fie cauzate de un reziduu de zahăr: cum explică cercetătorii

Angela Sabău |
Data publicării:
Arahidele
Arahidele

Reacțiile alergice se pare că ar fi cauzate de un reziduu de zahăr din anticorpi. Aceeași anticorpi, fără acest reziduu sunt prezenți persoanele fără simptomele alergiei, spun cercetătorii.

Diagnosticul și tratamentul alergiilor ar putea fi îmbunătățit după ultima descoperire publicată în revista Nature de către cercetătorii de la Massachusetts General Hospital.

Alergiile, cauzate de anumiți anticorpi – numiți anticorpi IgE – care se leagă de alergeni, declanșează eliberarea ueni serii de molecule care provoacă simptomele alergiei. În cazuri extreme, acestea duc la anafilaxie care poate fi fatală.

Dar unele persoane sunt purtătoare ai acestor anticorpi specifici alergiilor, fără, însă, a dezvolta simptomele alergiei.

Reziduu de zahăr, responsabil de reacțiile alergice? 

Pentru a analiza aceste mistere, Robert Anthony, de la Center for Immunology and Inflammatory Diseases, alături de colegii săi au comparat IgE de la persoanele cu alergii la arahide cu IgE de la indivizi fără simptome de alergie. Analizele au relevat la persoanele alergice o creștere a unui anumit reziduu de zahăr numit acid sialic în IgE.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că adăugarea de acid sialic la IgE a sporit reacțiile alergice declanșate de IgE la modelele animale, în timp ce îndepărtarea acidului sialic din IgE a amortizat aceste reacții și a redus anafilaxia.

„Rezultatele noastre indică faptul că cuantificarea acidului sialic din IgE poate servi drept marker pentru diagnostice mai precise ale bolii alergice, iar eliminarea acidului sialic din IgE este o strategie inedită pentru tratarea pacienților afectați”, a spus dr. Anthony.

Echipa planifică studii care să stabilească modul în care eliminarea acidului sialic din IgE atenuează alergia și dezvoltă strategii pentru a exploata acest lucru terapeutic.

 Studiul poate fi găsit aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel