Relaxare măsuri în România. Medicul Emilian Popovici, avertisment DUR: "Aș vrea ca să nu se adeverească"

Cătălina Burghelea / 22 ian 2021 / 13:26

Emilian Popovici, medic epidemiolog, lansează un avertisment dur, dacă măsurile din Capitală se vor relaxa. 

Medicul epidemiolog Emilian Popovici a declarat, vineri, 22 ianuarie, la Antena 3, că trebuie acordată o mare atenție la felul în care se acționează asupra măsurilor de relaxare. 

"Haide să spunem de o ușoară scădere a numărului de infectări. Însă, eu zic că trebuie să fim foarte atenți la această scădere și să ne uităm la ce s-a întâmplat în alte părți și ce a urmat după aceea. Potrivit unor studii americane, s-a lansat o ipoteză că prezentele variante circulante ar putea să-și scadă activitatea, însă această scădere poate să premeargă pătrunderea unor variante cu transmisibilitate mai crescută. Eu aș vrea ca să nu se adeverească această ipoteză, dar în Anglia s-a întâmplat cam așa. 

Deocamdată este o scădere, dar eu sugerez o atenție la felul în care se acționează asupra măsurilor, în special o atenție crescută asupra acestor variante noi de coronavirus, pentru că, este clar, în momentul în care ar începe să se manifeste o variantă cu o transmisibilitate cu 30% mai mare decât cea prezentă, nu ai mai înregistra o scădere la același nivel de măsuri", a precizat medicul.  

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy