Respirația urât mirositoare, semn al unui cancer fatal. Oboseala și tusea, alte simptome

Monika Baciu |
Data publicării:
cancer laringian - FOTO: Freepik
cancer laringian - FOTO: Freepik

Respirația urât mirositoare, adesea asociată cu igiena orală precară sau alimentație neadecvată, ar putea ascunde o realitate mai întunecată. Potrivit unor experți, acest simptom aparent inofensiv ar putea fi un semnal de alarmă pentru o afecțiune mai gravă, și anume cancer.

O respirație urât mirositoare dimineața este adesea ignorată ca fiind doar un neajuns comun. Cu toate acestea, experții avertizează că acest simptom aparent nevinovat ar putea fi un semnal de avertizare pentru o afecțiune gravă, cum ar fi cancerul.

Experții avertizează că respirația urât mirositoare dimineața ar putea fi un semnal de alarmă pentru cancerul fatal. Dacă îmbunătățirea igienei orale nu elimină respirația urât mirositoare, este timpul să consultați un profesionist în domeniul sănătății, a avertizat un expert.

Respirația urât mirositoare este o problemă comună. În afară de igiena orală precară, cauza cea mai tipică a acesteia este să aveți gura uscată peste noapte. Consumul unei mese copioase înainte de culcare ar putea fi, de asemenea, de vină.

Vezi și: Osteoartita, vindecată. Terapia care permite corpului să se repare singur

Respirația urât mirositoare, semn al unui cancer fatal

Cu toate acestea, poate exista o cauză mai sinistră, au avertizat organismele de sănătate. Respirația urât mirositoare - sau halitoza - este un simptom mai puțin cunoscut al unei boli fatale.

Potrivit NHS și Cancer Research UK, respirația urât mirositoare este un simptom al cancerului laringian, o boală care afectează laringele.

"Laringele este parte a gâtului găsit la intrarea traheei (traheea). Are un rol important în ajutarea respirației și a vorbirii", notează NHS.

Cancerul laringian este mai frecvent la persoanele cu vârsta peste 60 de ani. Este mai frecvent la bărbați decât la femei.

Respirația urât mirositoare este listată de NHS ca un simptom potențial al cancerului laringian. Potrivit Universității California San Francisco Health, acest semn este mai probabil să apară în etapele ulterioare.

Vezi și: Greșeala care duce la îmbătrânire prematură. Dr. Dana Miricioiu: Fața se va rida mult mai profund și mai repede

Cancerul laringian, simptome

Cancer laringian - FOTO: Freepik@Maria974

NHS spune că principalul simptom al cancerului laringian este a avea o voce răgușită timp de mai mult de trei săptămâni.

Alte simptome includ:

- O schimbare în vocea dvs., cum ar fi sunetul răgușit

- Durere la înghițire sau dificultăți la înghițire

- O umflătură sau tumoare în gât

- O tuse prelungită sau respirație dificilă

Vezi și: Ce este, de fapt, frumusețea. Dr. Dana Miricioiu: Este un termen foarte vast. A fost modelat de-a lungul anilor

- O durere de gât persistentă sau dureri de urechi

- Un zgomot șuierător înalt atunci când respirați

- Dificultăți de respirație

- Pierdere în greutate neintenționată

- Oboseală (oboseală extremă).

NHS adaugă că o persoană care are o voce răgușită mai mult de trei săptămâni ar trebui să consulte un medic.

"Aceste simptome sunt adesea cauzate de afecțiuni mai puțin grave, cum ar fi laringita, dar este o idee bună să le verificați. Dacă este necesar, medicul de familie vă poate trimite la un specialist spitalicesc pentru mai multe teste pentru a confirma sau exclude cancerul", mai notează NHS.

Vezi și: Cancerul care este descoperit întâmplător. Dr. Ruxandra Dobrescu: Este cel mai frecvent. Progresează lent

Cancerul laringian, cauze

Nu se știe exact ce cauzează cancerul laringian, dar următoarele lucruri pot crește riscul:

- Fumatul

- Consumul regulat de cantități mari de alcool

- A avea membri ai familiei (cum ar fi un părinte, frate, soră sau copil) care au avut cancer laringian

- A avea o dietă nesănătoasă, săracă în fructe și legume

- Expunerea la anumite substanțe și substanțe chimice, cum ar fi azbestul și praful de cărbune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel