Respirație urât mirositoare. Produsul care o accentuează, nu te scapă de ea cum credeai

Adisa Codruț |
Data publicării:

Medicul stomatolog Ada Epistatu a vorbit, la un post TV, despre motivele respirației urât mirositoare.

Medicul stomatolog Ada Epistatu a explicat, la Antena 3, de ce apare respirația urât mirositoare, halena, și ce putem face ca să scăpăm de ea.

”Principala cauză și cea mai des întâlnită este igiena incorectă, apoi problemele dentare și parodontale. Cariile, acumularea de alimente în cavitățile carioase și fermentarea lor pot da un miros neplăcut gurii. (...)

O altă cauză a mirosului neplăcut este chiar dieta. Foarte multe persoane țin diete agresive, slabe în carbohidraţi care dezvoltă compuși numiți ketone, care pot modifica mirosul respirației. La cei cu diabet, atunci când scade insulina poate apărea halena. La fel de bine și la consumul de droguri sau medicamentele. Sunt medicamente care descarcă compuși chimici, cum sunt nitriții la cei cu probleme cardiace. Există și medicamentele administrate în chimioterapii care pot modifica respirația. Uscăciunea gurii duce la o respiraţie urât mirositoare. Sunt persoane care au o uscăciune naturală sau cauzată de diverse medicamente, boli. Și aceasta duce la respirație urât mirositoare", a afirmat medicul stomatolog Ada Epistatu.

Potrivit specialistului, fumătorii încearcă să compenseze respirația urât mirositoare mestecând gumă. ”A mesteca gumă nu te scapă de miros, ci îl accentuează", mai precizează medicul citat, arată Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel