Resuscitare. Compresii toracice efectuate timp de 5 ore pentru a salva un copil

D.C. / 26 sep 2018 / 10:39

O echipă medicală din oraşul Changzhou (estul Chinei) a reuşit să salveze viaţa unui copil care suferise un stop cardiac, după ce 30 de membri medicali au aplicat 30.000 de compresii toracice timp de cinci ore pe pieptul pacientului, relatează EFE. 

Potrivit ziarului China Daily, băiatul în vârstă de 8 ani, care suferise o miocardită acută, a fost internat la 20 septembrie la Spitalul de Pediatrie din Changzhou şi a primit asistenţă medicală intensă după ce situaţia lui s-a agravat punându-i în pericol viaţa. În poza publicată de ziar se văd stând la coadă zeci de membri ai echipei medicale, medici şi asistente, în faţa patului copilului pentru a le veni rândul să practice compresiile toracice, vitale pentru a menţine ritmul cardiac. Personalul a fost nevoit să recurgă la acest tratament manual deoarece spitalul nu dispunea de un echipament ECMO, care asigură oxigenare extracorporală arterio-venoasă cu membrană şi care i-ar fi putut administra automat aceste compresii.

Cei 30 de membri medicali au fost nevoiţi să practice cinci ore aceste manevre, timpul necesar pentru ca un echipament ECMO să fie adus de la un spital din Shanghai (la distanţă de 155 km de Changzhou) care s-a oferit să coopereze. Copilul evoluează favorabil, iar inima lui a început să bată normal, deşi este în continuare spitalizat şi sub tratament, subliniază ziarul.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy