RETIGABINUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

RETIGABINUM - prospect. Acțiune: Anticonvulsivant cu mecanism incomplet elucidat; un mecanism bine documentat este deschiderea canalelor ionice de potasiu KCNQ2 şi KCNQ3, cu stabilizarea potenţialului membranar de repaus.

 

 

RETIGABINUM - prospect

Denumire comercială: TROBALT

Forma: comprimate filmate

Indicații: terapie asociată în tratamentul crizelor convulsive cu debut parţial, cu sau fără generalizare secundară, la pacienţii adulţi cu epilepsie, cu vârsta de cel puţin 18 ani.

Contraindicații: Hipersensibilitate.

Atenție: Prudenţă la pacienţii cu risc de retenţie urinară; la pacienţii vârstnici > 65 ani trebuie folosită o doză de iniţiere şi de întreţinere redusă; pacienţii trebuie monitorizaţi pentru semnele ideaţiei şi comportamentului suicidar.

Reacții adverse: Cu frecvenţă mai mare de 1/1000: ameţeli, somnolenţă, fatigabilitate, creştere în greutate, creşterea apetitului, stare confuzională, tulburări psihotice, halucinaţii, dezorientare, anxietate, amnezie, afazie, anomalii de coordonare, vertij, parestezii, tremor, tulburări de echilibru, afectarea memoriei, disfazie, disartrie, tulburări de atenţie, tulburări de mers, mioclonii, hipokinezie, diplopie, vedere înceţoşată, greaţă, constipaţie, dispepsie, xerostomie, disfagie, creşterea valorilor testelor funcţiei hepatice, disurie, dificultate de iniţiere a jetului urinar, hematurie, cromaturie, retenţie urinară, nefrolitiază, astenie, stare generală de rău, edem periferic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel