Reumatologie

Inflamația caracteristică pentru artrita reumatoidă afectează mai mult decât articulațiile. Semnele, simptomele și afecțiunile legate de aceasta pot fi resimțite pe tot corpul, inclusiv în urechi, pe piele sau la plămâni. 

Scris de: Dana Lascu       16 oct, 21:12

Vaccinul cu o anumită proteină reduce inflamația articulațiilor și severitatea artritei reumatoide. Teste s-au făcut doar pe șoareci.

Scris de: Adisa Codruț       10 oct, 10:20

Artrita este o boală incurabilă, dar durerea pe care o provoacă poate fi controlată și prin dietă. Iată ce conține dieta pentru artrită: 

Scris de: Dana Lascu       08 oct, 21:15

Dacă vă confruntați cu dureri de articulații primul lucru pe care-l recomandă specialiștii este mișcarea, atât cât se poate.

Scris de: Adisa Codruț       10 sep, 18:01

Un nou sudiu arată că faptul că părinții fumează crește riscul copiilor lor de a face artrită reumatoidă mai târziu în viață. Riscul e și mai mare dacă, la rândul lor, odraslele ajung fumătoare la vârstă adultă.

Scris de: Dana Lascu       19 aug, 10:22

Nu doar vârstnicii fac poliartrită reumatoidă, ci și copii.

Scris de: Adisa Codruț       19 iul, 21:14

Durerile de articulații apar din varii motive, iar, uneori, în spatele lor, se ascund anumite afecțiuni.

Scris de: Adisa Codruț       19 iun, 13:30

Dacă suferiți de artrită, există anumite alimente pe care trebuie să le evitați pentru a preveni agravarea stării de sănătate. Iată care:

Scris de: Dana Lascu       11 iun, 23:19

Sclerodermia este un grup de boli rare care implică întărirea și strângerea pielii și a țesuturilor conjunctive. În afară de piele, la mulți oameni, sclerodermia afectează și structuri dincolo de piele, cum ar fi vasele de sânge, organele interne și tractul digestiv (sclerodermia sistemică)....

Scris de: Dana Lascu       10 mai, 08:51

Cercetătorii au descoperit similitudini în compoziția bacteriană a gurii la pacienții cu poliartrită reumatoidă timpurie și la cei cu risc de a dezvolta boala, în comparație cu persoanele sănătoase care nu erau expuse riscului. 

Scris de: Dana Lascu       05 mai, 13:37

Dr. Gabriela Udrea spune că durerea de umăr este o suferință obișnuită la pacienții de orice vârstă. Ea apare în anumite condiții, iar în multe cazuri tratarea afecțiunii nu e ușoară. 

Scris de: Dana Lascu       17 apr, 16:48

Dr. Gabriela Udrea spune că medicația topică/dermală pentru durere sub formă de unguente, creme, geluri, plasturi este din ce în ce mai puțin prescrisă, dar frecvent utilizată de persoanele care se confruntă cu durerea cronică. Iată care sunt avantajele și dezavantajele acestor tratamente: 

Scris de: Dana Lascu       09 apr, 19:31

Dr. Gabriela Udrea explică ce este artrita acută cu cristale de pirofosfat de calciu, care apare de multe persoane cu artroză și care imită guta. 

Scris de: Dana Lascu       02 apr, 21:21

Lupus este o boală cronică, autoimună, care apare atunci când corpul începe să lupte împotriva propriilor sale celule, provocând inflamații, durere și umflături. Iată ce o provoacă, ce simptome are și ce tratamente există pentru ea: 

Scris de: Dana Lascu       29 Martie, 17:19

Societatea Română de Reumatologie a emis recomandări privind vaccinarea împotriva COVID-19 la pacienții cu boli reumatice de tip inflamator, autoimun și cu terapii imunosupresoare. 

Scris de: Dana Lascu       24 ian, 16:05

Artrita reumatoidă (RA) poate provoca durere și rigiditate, ceea ce face ca exercițiile să fie ultimul lucru pe care doriți să îl faceți. Și, totuși, trebuie să le faceți! Iată de ce: 

Scris de: Dana Lascu       24 dec 2020 / 20:11

Un nou studiu sugerează că progresele în tratamentul artritei reumatoide (adică apariția în 2003 a terapiilor biologice) au prelungit viața pacienților, dar au crescut și costurile asistenței medicale.

Scris de: Dana Lascu       13 dec 2020 / 09:15

Asociația Pacienților cu Boli Reumatismale Inflamatorii din Transilvania ART și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România lansează două ghiduri pentru pacienții cu poliatrită reumatoidă și spondilită anchilozantă.

Scris de: Adisa Codruț       22 oct 2020 / 13:09

Cercetătorii au analizat tiparele de activitate fizică și somn în cazul pacienților cu artrită reumatoidă, lupus și osteoartrita genunchiului.

Scris de: Adisa Codruț       08 oct 2020 / 22:22

Un studiu uriaș, care a presupus inclusiv analiza genetică a peste 850.000 de oameni, a relavat conexiunea dintre obezitate și un tip de artrită. 

Scris de: Dana Lascu       24 sep 2020 / 11:47

Cercetătorii au sesizat în ultimii ani că există diferențe între artrita reumatoidă cu anticorpi și cea fără anticorpi.

23 sep 2020 / 18:24

Guta, o formă de artrită dureroasă, a crescut în ultimii ani într-un ritm alert în întreaga lume.

Scris de: Adisa Codruț       17 aug 2020 / 23:42

Artrita reumatoidă a fost asociată cu un risc mai mic de a face diabet de tip 2. Cercetătorii au analizat datele de la patru grupe de persoane, cu sau fără afecțiuni. 

Scris de: Angela Sabău       16 aug 2020 / 17:35

Fibromialgia este o afecțiune caracterizată prin dureri musculoscheletice însoțite de probleme de oboseală, somn, memorie și dispoziție. Sunt alimente care ameliorează aceste simptome:

Scris de: Dana Lascu       04 aug 2020 / 21:27

Cercetătorii au descoperit, într-un studiu clinic, că medicamentul upadacitinib ar oferi beneficii mai mari decât metotrexatul la pacienții cu artrită reumatoidă.

Scris de: Florina Pop       13 iul 2020 / 09:57

Există patru tipuri de procese de boală care pot provoca artrita: degenerative, inflamatorii, metabolice și infecțioase. Iată care e diferența între ele: 

Scris de: Dana Lascu       26 mai 2020 / 17:37

Prof dr Cătălin Codreanu va explica, într-o scurtă intervenție la DC Medical, dacă pacienții cu boli reumatice care se infectează cu coronavirus și dezvoltă COVID-19 continuă tratamentul și care e situația cu Plaquenil.

Scris de: Dana Lascu       12 mai 2020 / 10:01

Profesorul Cătălin Codreanu, medic primar reumatolog la Centrul Clinic de Boli Reumatismale, a vorbit, în exclusivitate la DC Medical și DC NEWS, despre utilizarea antiiflamatoarele nonsteroidiene, clasă farmaceutică din care face parte și ibuprofenul, în tratarea bolilor...

Scris de: Georgiana Ioniță       30 apr 2020 / 16:57

Un nou medicament împotriva lupusului promite efecte benefice. Ultimele studii au arătat că a produs o reducere semnificativă a bolii.

Scris de: Angela Sabău       23 dec 2019 / 21:21

Osteoartrita (OA) constituie o boală degenerativă a articulațiilor care duce, adesea, la dizabilitate și izolare socială, zice un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       04 dec 2019 / 16:34

Click pentru a naviga in paginile din categoria REUMATOLOGIEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy