Ridurile, când apar și cum se pot estompa. Medic: Este foarte important să prevenim decât să tratăm. Vârsta este doar un număr

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
ridurile - FOTO: Freepik
ridurile - FOTO: Freepik

Ridurile sunt linii, şanţuri şi pliuri care se formează la nivelul pielii. Se poate preveni apariția acestora.

Ridurile apar încă de la 30 de ani, chiar dacă sunt sub forma unor linii fine. Sunt vizibile mai ales în zona ochilor, gurii, gâtului. O mulțime de factori contribuie la apariția ridurilor.

Acesta este motivul pentru care pe piaţa cosmeticelor exista foarte multe produse, pentru diverse vârste, cu diferite compoziţii, care nu numai că atenuează ridurile deja apărute, dar previn apariţia altora, potrivit New England Skin Center.

Care sunt cele mai populare intervenții

De aceea este recomandat să ne îngrijim pielea feței încă din tinerețe. Medicul chirurg estetician, Elena Marin, a explicat care sunt cele mai populare intervenții pentru corectarea ridurilor și întreținerea feței. Trebuie ținut cont de mai mulți factori. Inclusiv vârsta pacienților este un factor determinant în ceea ce privește intervențiile de corectare a ridurilor. 

”Cele mai populare intervenții sunt cele care sunt recomandate. Întotdeauna există intervenții în trend. Putem să facem anii să treacă, natural, frumos și armonios și întotdeauna vor rămâne la loc de cinste tratamentele injectabile, dacă vorbim de intervenții nehirurgicale minim-invazive. Sunt intervenții estetice prin care dorim să hidratăm buzele, să refacem volumul la nivelul feței cu fillere sau acid hialuronic sau un tratament cu toxină botulinică. Acesta poate fi început chiar de la 20 de ani pentru a relaxa mușchii și pentru a preveni ridurile. În anumite cazuri, vârsta este doar un număr. 

Vezi și: Exfoliantul cu dovleac, produs minune pentru călcâie moi și curate

Sunt paciente care genetic au musculatura de la nivelul feței foarte activă. Dacă nu relaxăm mușchii mai devreme, când vom schimba prefixul trebuie să tratăm ridurile deja instalate și este deja mai greu. Este foarte important să prevenim decât să tratăm. 

După vârsta de 20 de ani începe să se degradeze colagenul. Între 20-30 de ani este extrem de important să prevenim acasă. Prevenim folosind corect și consecvent produsele cu protecție solară, folosim retinoizi seara, sunt derivați de vitamina A care stimulează sinteza de colagen și rutina de îngrijire acasă trebuie să fie simplă și eficientă și este extrem de importantă.

E recomandat să facem și tratamente lasere, dar soft. Soft înseamnă să nu agresăm pielea. Prea mult nu înseamnă prea bine. Laser înseamnă laser CO2 prin care îmbunătățim textura pielii și în cazul acesta, la 20 de ani, putem să stimulăm suplimentar sinteza de colagen și în funcție de caz putem să facem și tratamente puțin mai invazive pentru a modifica puțin structura pielii”, a explicat dr. Elena Martin, chirurg estetician.

Vezi și: Ce să faci dacă ți-ai ars limba cu alimente sau băuturi fierbinți. Ce să ții în gură timp de 10 minute

Ce schimbări sunt în jurul vârstei de 30-40 de ani

Între 30 și 40 de ani primele riduri deja sunt vizibile, mai ales în zona ochilor. Procesul de îmbătrânire nu poate fi oprit, însă poate fi încetinit fenomenul de apariție al ridurilor. Specialiștii au o serie de sfaturi.

”Între 30-40 de ani începem să vedem modificări de îmbătrânire și prima zonă care îmbătrânește la nivelul feței este zona perioculară. Conform studiilor este prima zonă unde vedem semnele de îmbătrânire, pielea este foarte fină la nivelul pleaopelor și apar riduri. Volumum începe să se ducă și vedem cearcăne sau adâncituri. Trebuie să refacem volumul cu injectări cu acid hialuronic. 

Trebuie să alegem tratamente care sunt sigure și eficiente pe termen lung. Nu are rost să facem tratamente inutile care pe termen lung ne vor crea nemulțumiri. Este greu să nu ne încruntăm voluntar pentru că ar trebui să stăm să ne concentrăm. Botoxul nu are legătură cu vârsta. Relaxează mușchiul și relaxează ridul pe care îl vedem”, a mai precizat sursa citată. 

Vezi și: Cancer hepatic, simptome, cauze și tratament. Cifrele sumbre în urma COVID, până în 2040: Urmează un val de cancere hepatice

Cum se schimbă pielea după 40 de ani

După 40 de ani ridurile deja sunt instalate. Și în acest caz se pot corecta cu tratamente moderne. 

”Dacă până la 40 de ani am avut grijă de piele, acum practic doar trebuie să încetinim procesul de îmbătrânire. Există tratamente laser și Hollywood peel. Acesta este un tratament asistat laser fără perioadă de recuperare. Se face lunar și îmbunățește textura pielii”, a mai subliniat medicul. 

Vezi și: Salata antivirală. Cele 9 ingrediente care te feresc de răceală și întăresc imunitatea. Cu ce trebuie să înlocuiești lămâia

Capcana imaginilor prelucrate

Medicul a mai atras atenția asupra unui aspect. Tot mai multe paciente vor să arate precum anumite vedete. Altele își aplică anumite filtre pe forografii pentru a-și realiza o imagine a feței perfectă.

”Vin paciente cu poze în trend, frecvente pe social media și nu este tocmai OK. De asemenea, mai vin cu pozele proprii, cu filtre și vor să aibă fața cum este cea din poza cu filtru. Nu este recomandat. Fața noastră este o structură dinamică. Trebuie să arate bine și atunci când stăm și atunci când zâmbim și trebuie să respectăm fiecare strat de la nivelul pielii, astfel încât să avem rezultate naturale și să menținem armonia lor”, a mai precizat dr. Elena Martin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel