Robotul cu raze UVC: dezinfecția rapidă a incubatoarelor pentru nou-născuți

Dana Lascu |
Data publicării:
EXCLUSIV
3 bebeluși ținuți în incubator au făcut infecție cu stafilococ auriu la Maternitatea Giulești, în primăvară
3 bebeluși ținuți în incubator au făcut infecție cu stafilococ auriu la Maternitatea Giulești, în primăvară

Robotul cu raze UVC poate fi folosit și la dezinfecția finală a incubatoarelor utilizate pentru nou-născuți, în maternități. Cum se face dezinfecția în acest caz, detaliază Cătălin Hideg, președintele SANIMED.

Cu toții ținem minte cazurile de infecții nosocomiale de la Maternitatea Giulești, din cauza cărora unitatea medicală a fost practic închisă două săptămâni, la sfârșitul anului trecut și în primăvara anului acesta. Zeci de bebeluși și angajați infectați, în cele două cazuri. Astfel de infecții pot fi prevenite, dacă suprafețele sunt dezinfectate perfect, atrage atenția Cătălin Hideg, președintele SANIMED. Dar cum se poate face această dezinfecție, în condițiile în care incubatoarele pentru bebeluși sunt dispozitive medicale cu multe aparate montate pe ele? Poate fi folosit robotul cu raze UVC?

„Al doilea lucru pe care americanii l-au făcut și care iarăși este un patent mondial, este legat de un pod, care se folosește cu mare succes în terapiile intensive unde stau copiii în acele incubatoare, în perioada de după naștere... În general acum în toată lumea acele incubatoare unde copiii stau 2, 3, 4 zile, până când se duce la mamă la alăptat, imediat acel incubator trebuie pregătit pentru următorul copil care vine pe lume și are nevoie de acest lucru. Ei, acest incubator, foarte sofisticat, cu foarte multe sertare și foarte multe device-uri care sunt în interiorul acestui aparat foarte complex, se scoate afară, pe hol, este înconjurat de un paravan, tot așa, foarte bine izolat, se face curățenia clasică, se deschide capacul, se introduce în acest pod, se trag cele două fermoare, se bagă robotul în partea laterală, și se dă drumul timp de 5 minite. Acest incubator este perfect dezinfectat, se scoate și se duce imediat în salon și urătorul bebeluș poate intra în acest incubator fără nicio problemă și fără să aibă niciun grad de risc că ar putea să ia vreo infecție în perioada asta cât stă în zona aceasta de terapie intensivă de copii", a explicat Cătălin Hideg, la Interviurile DC News și DC Medical.

Cum pot fi dezinfectate saloanele de ATI, holurile spitalelor și ale spații din unitățile sanitare, aflați din video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel