România, lovită de un vortex polar puternic. Cum ne protejăm pielea de frig

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Europa, inclusiv România, va fi lovită de un vortex polar, ce se caracterizează prin ninsori abundente și temperaturi scăzute. 

Până pe 19 ianuarie, în Europa va exista o creștere a stratului de zăpadă destul de semnificativă, în special în Scandinavia, în estul Europei și în zonele muntoase din Balcani. Stratul de zăpadă se va reduce în Spania și în Insulele Britanice, unde zăpada actuală nu va rezista mult timp.

Între 10 și 16 ianuarie va exista o schimbare destul de mare în special în Statele Unite. Se prognozează o intensificare a ninsorilor în nord-estul și nord-vestul Statelor Unite, precum și în vestul mijlociu și în regiunile sud-centrale ale SUA, potrivit Severe Weather.

Din cauza frigului, pielea noastră are de suferit.

Iată cum ne protejăm de frig

 

- În perioada rece este foarte important îmbrăcămintea corespunzătoare. De preferat este să alegem mai multe rânduri de haine deoarece straturile de aer dintre haine au rol izolator.

- Ar trebui să evităm hainele prea strâmte, deoarece acestea împiedică circulația sângelui. Recomandate sunt hainele largi care permit pielii să respire (materialele recomandate sunt bumbacul sau mătasea). De asemenea, sunt recomandate hainele impermeabile.

- Trebuie să ne acoperim extremitățile (mâini și picioare), care se răcesc cel mai repede, prevenind astfel degerăturile. În ceea ce privește încălțămintea de iarnă, sunt ideale tălpile antiderapante, pentru a preveni căderile.

- Capul trebuie acoperit, deoarece prin această parte a corpului se poate pierde 30% din căldura organsimului.

Pielea trebuie îngrijită

 

Pielea este mai uscată pe timpul anotimpului rece din cauza lipsei de umiditate. Aşadar, este bine să utilizăm creme sau loțiuni ce conțin uleiuri ce pot hidrata pielea, cât mai des, chiar şi de patru-cinci ori pe zi. Pe timpul iernii este important să nu facem băi fierbinţi sau duşuri mai mult de 10 minute, pentru că riscăm să distrugem ţesutul protector al pielii care o face moale şi catifelată, scrie CSID

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel