Românii aleg să se trateze singuri - studiu

Rodica Mitu |
Data publicării:

Românii au tendința să se trateze singuri, potrivit rezultatelor unui studiu realizat anul acesta.

Aproape 60% dintre români se tratează cu analgezice şi antibiotice atunci când au dureri dentare, arată un sondaj efectuat de Docbook, prima aplicaţie de programări online la medic.

Conform studiului, deși peste 90% din respondenţi au declarat că au un medic de familie, doar o treime a fost la doctor, un indicator al faptului că mulţi aleg să se trateze aşa cum consideră de cuviinţă pentru afecţiuni considerate uşoare, printre acestea numărându-se durerile de cap, care, deşi comune, nu trebuie tratate cu superficialitate, mai ales în cazul asocierii cu alte simptome.

Durerile în piept sunt, la rândul lor, interpretate cu lejeritate de aproape jumătate din români. Printre durerile ignorate de români se numără şi cele dentare.  

Sondajul a fost realizat online, în perioada 1 - 20 mai 2018. Au răspuns 578 de persoane din mediul urban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel