Românii pot intra în Bulgaria fără test PCR sau certificat de vaccinare

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Vama
Vama

Autoritățile din Bulgaria permit accesul turiștilor români fără să prezinte un test PCR sau un certificat de vaccinare.

Presa bulgară spune, citând un ordin al ministrului Sănătății, că românii pot intra în Bulgaria fără să fie nevoiți să prezinte un test RT-PCR negativ sau certificat de vaccinare anti-COVID. Autoritățile bulgare au ridicat de joi, 27 mai, restricțiile pentru români, însă a păstrat interdicția de intrare pentru cetățenii din state ca India, Bangladesh, Nepal, Sri Lanka, Pakistan, Maldives, Brazilia și alte țări din Africa, arată digi24.

Restricțiile nu se aplică cetățenilor bulgari și celor cu statut de rezidență permanentă care vin din zonele interzise. Aceste persoane vor trebui să intre zece zile în carantină.

Românii mai pot călători fără restricții în 11 state din UE printre care: Bulgaria, Grecia, Cipru, Croația, Germania, Slovenia, Polonia, Estonia, Lituania, Danemarca și Islanda, anunță Antena 3. În țările amintite e necesar doar certificatul de vaccinare. În țări ca - Italia, Malta, Spania, Elveția, Suedia și Portugalia - se cere, pe lângă vaccin, să se prezinte și un test COVID negativ nu mai vechi de 48 sau 72 de ore. Statul francez primește turiști vaccinați sau care cu test PCR negativ din 9 iunie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel