Platforma națională de informare privind vaccinarea împotriva COVID-19, lansată oficial. Ce conține

Florina Pop / 01 dec 2020 / 11:20
Vaccinul creat de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech
Vaccinul creat de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech

Autoritățile au lansat platforma națională de informare privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Platforma națională de informare privind vaccinarea împotriva COVID-19 a fost lansată de autorități. Aceasta poate fi accesată AICI și cuprinde informații despre cum se va derula vaccinarea împotriva COVID-19 în România, în câte etape și care vor fi grupele populaționale vaccinate.

Se explică modul în care funcționează în general un vaccin, pe care platforme se lucrează la dezvoltarea vaccinurilor, care sunt vaccinurile candidate pentru combaterea pandemiei de COVID-19, dar și cum se autorizează un vaccin:

”Ca multe alte produse medicale pentru uz uman, vaccinul trebuie să treacă printr-o serie lungă de etape ale studiilor clinice pentru a fi autorizat. La nivelul Uniunii Europene, vor fi utilizate vaccinurile autorizate de către Agenția Europeană a Medicamentului, conform reglementărilor și legislației în vigoare. Pentru ca un vaccin să fie autorizat împotriva COVID-19 de către Agenția Europeană a Medicamentului trebuie să fie îndeplinite toate condițiile prevăzute de normele și legile existente”.

Stadiile sunt prezentate detaliat AICI - la Top 10 informații sigure.

Platforma are și un mic dicționar unde sunt explicați, pe înțelesul omului de rând, termeni medicali.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy