Salata de fructe, doza de sanatate și energie. Trei motive pentru care ar trebui să o consumi zilnic

Monika Baciu |
Data publicării:
salata de fructe - FOTO: Freepik@vecstock
salata de fructe - FOTO: Freepik@vecstock

Salata de fructe este masa perfectă de zi cu zi, care te va ajuta să rămâi sătul pentru mult timp și, în același timp, te va îmbogăți cu nutrienți sănătoși.

Salata de fructe este o doză de energie și sănătate. Poate că una dintre cele mai sănătoase mese pe care să o consumi zilnic este un simplu bol de salată de fructe. Cu o cantitate și un tip de fructe potrivite, o salată de fructe poate face minuni pentru tine, deoarece îți va oferi o doză puternică de fibre, vitamine și antioxidanți. În același timp, veți avea parte și de o gamă largă de beneficii pentru sănătate, de la scăderea nivelului tensiunii arteriale până la controlul greutății.

Deși poți alege fructele pe placul tău pentru salată, ai putea lua în considerare adăugarea merelor, deoarece acestea sunt disponibile pe tot parcursul anului și sunt bogate în antioxidanți, fibre alimentare și flavonoide. Conținutul nutritiv al merelor ajută la reducerea riscului de boli precum diabetul, hipertensiunea și afecțiunile cardiace. De asemenea, ai putea adăuga o notă de citrice, cum ar fi portocalele. Portocalele sunt pline de vitamina B1, vitamina C, calciu, cupru și te vor ajuta să reduci tensiunea arterială și să slăbești.

Prin urmare, nu există un mod corect sau greșit de a face o salată de fructe, dar fiți siguri că o doză zilnică din aceasta vă va oferi mai multe beneficii, potrivit Health Shots.

Salata de fructe susține pierderea în greutate

Fructele sunt compuse din apă și fibre, asigurând un aport caloric scăzut și un nivel ridicat de energie care va ajuta la pierderea în greutate. De exemplu, kiwi are un conținut ridicat de fibre și puține calorii, ideal pentru gestionarea greutății. Un kiwi de mărime medie conține aproximativ 50 de calorii, iar conținutul de fibre creează o senzație de sațietate în stomac.

Salata de fructe, profil nutrițional bogat

Fructele bogate în vitamina C, cum ar fi kiwi sau căpșunile, ajută la creșterea și repararea țesuturilor din organism, iar conținutul de fibre este cunoscut pentru că îmbunătățește funcția intestinală, ceea ce previne constipația și poate ajuta chiar și în cazul astmului.

Mai mult, bananele sunt o sursă bogată de vitamina C și pot ajuta la protejarea organismului împotriva deteriorării celulelor și țesuturilor, la producerea colagenului (proteina care ține laolaltă pielea, oasele și corpul) și sprijină sănătatea creierului prin producerea de serotonină (un hormon care ne afectează ciclul de somn, starea de spirit și nivelul de stres).

Afinele sunt sărace în calorii și sunt pline de nutrienți și antioxidanți. Afinele au până la 9,2 milimoli pe litru (mmol) de antioxidanți la 100 de grame. Antioxidanții din afine, numiți antociani, reduc factorii de risc pentru bolile de inimă, scăzând nivelul de colesterol LDL și tensiunea arterială, conform cercetărilor publicate de National Library of Medicine.

Salata de fructe îmbunătățește digestia

O salată de fructe, care conține o doză mare de fibre, este foarte bună pentru digestie. Fructele, cum ar fi kiwi, conțin o enzimă proteolitică numită actinidină care ajută la descompunerea proteinelor.

Fibrele, de fapt, îmbunătățesc și problemele de constipație, deoarece acționează ca un laxativ natural pentru sistemul digestiv. Fructe precum portocalele și bananele conțin mai puțină fructoză, ceea ce le face mai ușor de tolerat și mai puțin susceptibile de a provoca gaze și conțin inulină, o substanță care stimulează creșterea bacteriilor bune din intestin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel