Salata orientală, în TOP 10 alimente care cresc IMUNITATEA alături de iaurt, ceai și cacao: E produsul vedetă
Care sunt cele 10 alimente care ne întăresc imunitatea. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit și alimentul surpriză.
Deși restricțiile anti-COVID-19 au fost ridicate în România și am renunțat la măști, COVID-19 nu a dispărut. Nici el, nici alte virusuri și infecții din jurul nostru, motiv pentru care avem nevoie de o imunitate puternică întotdeauna, o imunitate pe care o putem lua chiar din alimentație.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic ne-a spus care este topul celor 10 alimente care ne întăresc sistemul imunitar.
Surprinzător sau nu, printre ele se află și salata orientală.
"Dieta pentru un sistem imunitar competent se bazează pe 4 elemente, care vin din mâncare. Acizii grași omega 3 au efect antiinflamator. Nu pot fi sintetizați de organism. Există în grăsimea de pește și în semințe. De aici, recomandarea să mâncăm pește măcar de 2 ori/săptămână. Vitaminele antioxidante A, C și E se opun ruginirii organismului, și implicit îmbolnăvirii. Ca să faceți plinul de antioxidanți, consumați legume și fructe de toate culorile, nuci și semințe.
1. Conserva de sardine în sos tomat este un concentrat de omega 3, calciu și fier. Toate se absorb eficient datorită acidității din roșii.
2. Iaurtul și produsele lactate acide conțin lactobacili și bifidobacterii, vitamina A și D. Au și toate mineralele.
3. Pătrunjelul are mai multă vitamina C decât citricele. Atenție! Nu e de decor, ci se mănâncă la... castron.
4. Ardeiul gras, indiferent de culoare, dar și morcovii, conțin beta caroten. Este un precursor de vitamina A.
5. Ceapa și usturoiul sunt bogate în compuși cu sulf. Aceștia au rol antibacterian și antiviral.
6. Oul este cea mai banală sursă de proteine omega 3, vitamina A și D, plus minerale din belșug.
7. Cartofii, orezul și pastele făinoase, consumate reci au efect pre-biotic. Adică hrănesc bacteriile bune din intestin.
8. Bobul de cacao și cel de cafea conțin sute de substanțe antioxidante, cu efect tonic și de stimulare a organismului.
9. Nucile, sunt bogate în omega 3 și vitamina E.
10. Ceaiul verde conține o substanță capabilă să crească de 5 ori imunitatea organismului prin activarea limfocitelor, globulelor albe din sânge.
Dacă ar fi să desemnez produsul vedetă al dietei pentru crearea imunității, aleg salata orientală. Aduce 4 ingrediente importante pentru sănătate: cartof, ceapă, ou și murături, cu efect pro și pre-biotic garantat", spune nutriționistul Mihalea Bilic.
-
Ce este uleiul esențial de geraniu: beneficii uimitoare pentru piele09.12.2025, 17:37
-
-
-
-
Reducerea caloriilor cu 30% poate proteja creierul de îmbătrânire09.12.2025, 13:21
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Ciuperca lui Dumnezeu sau "ciuperca nemuririi": secret pentru glicemie și imunitate
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
6 beneficii ale ceaiului de lemn dulce. O alegere naturală pentru digestie și imunitate
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Alimentele care îți cresc imunitatea instant. Mit sau realitate? Numărul 9 te va uimi
Ceaiul care te scapă rapid de balonare. E perfect dacă NU îți place ghimbirul
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
Planta care vindecă inflamația colonului. Mătură deșeurile intestinale
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul
Băutura care arde grăsimea și elimină metalele grele din corp. E minune pentru ficat
Ceaiul banal care poate scădea tensiunea arterială fără pastile
Băutura care spală ficatul gras
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
