Sâmburii de vișine și beneficiile asupra sistemului nervos. Fecioru: Nu creează alergii, nu este toxic

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
samburii de visine. FOTO Freepik @ user15285612
samburii de visine. FOTO Freepik @ user15285612

Sâmburii de vișine au beneficii asupra sănătății, așa că nu trebuie aruncați ci spălați, uscați și folosiți.

Lidia Fecioru, cunoscutul bioenergoterapeut, a dezvăluit un nou remediu naturist, ușor de făcut mai ales că este sezonul compoturilor și dulcețurilor de vișine.

”Vine sezonul de compoturi, de vișine în sosul lor propriu, și ne rămân sâmburii. Să nu îi aruncăm.

Sâmburii de vișină îi putem lua, anul acesta, îi putem pune într-un săculeț de in, obligatoriu. Îi spălăm, îi uscăm și îi punem în săculeț. La anul mai facem un săculeț, și uite așa, de fiecare dată când curățăm vișinele, sâmburii nu-i aruncăm.

Pentru ce sunt buni? Săculeții îi putem face sub orice formă, ca perna de dormit, în formă de semilună, pot fi pernițe. Se folosesc la fel ca pernițele cu plante medicinale, îl putem încălzi la cuptorul cu microunde, cuptorul clasic, îl putem răci în congelator, merge oricum, sub toate formele. Este bine dacă ne doare într-un loc să îl amplasăm”, a explicat Lidia Fecioru la Leacul zilei din emisiunea Adevăruri Ascunse de la Antena 3.

Care sunt beneficiile sâmburilor de vișine

”Este foarte bun și pentru compresă la gât, când ne-am pus o compresă pentru o tuse puternică”, a mai spus bioenergoterapeutul. 

”În primul rând sâmburele de vișine emană, mai ales când este cald. Dacă îl punem rece, să spunem, când se încălzește corpul nostru începe să emane o substanță specială, care influențează foarte bine asupra sistemul nervos, dacă avem un loc în spate, unde ne doare, și cu acest miros vindecă locurile unde sunt efecțiuni ale sistemului nervos. Dacă avem dureri lombare, punem săculețul pe pat și ne așezăm cu spatele pe el. Ce este important este faptul că nu creează alergii, nu este toxic pentru copii, poate fi folosit la orice vârstă”, a mai spus Lidia Fecioru.

4 efecte ale consumului de VIȘINE. Cum te mențin TÂNĂR și cum te scapă de Alzheimer și Parkinson

Vișinele sunt unul dintre darurile pe care ni le oferă natura vara. Aceste fructe au anumite proprietăți cu efecte nebănuite asupra sănătății. 

Ce conțin vișinele?

Conform healthline, vișinele sunt o sursă bogată în Vitamina A și Vitamina C, elemente care contribuie la creșterea sistemului imunitar, la sănătatea ochilor, pielii și a sistemului reproducător. În proporție mai mică, vișinele conțin mangan, potasiu, cupru și Vitamina K. Alături de Vitamina C, Vitamina K are un rol major în coagularea sângelui, prevenind tulburările de sângerare și scade riscul de boli cardiovasculare.

4 efecte ale consumului de vișine

1. Perfecte în diabet

Vișinele au un conținut redus de glucide, iar antioxidanții și diverși compuși intervin în scăderea nivelului de glucoză din sânge. Astfel, persoanele care suferă de diabet pot consuma liniștite vișine și se pot bucura și de efectele preventive pe care le au acestea asupra bolilor cardiovasculare.

2. Ameliorează guta

Consumul de vișine are efect antiinflamator și există studii care arată că persoanele care au consumat vișine în mod regulat au prezentat o scădere a crizelor de gută. Guta este o formă de artrită, fiind cauzată de excesul de acid uric, care va determina inflamația articulațiilor afectate, durere și alte simptome. Citește mai departe AICI.

Planta care te scapă de paraziții intestinali. Lidia Fecioru: Tratamentul durează 21 de zile

Lidia Fecioru, cunoscutul bioenergoterapeut, a dezvăluit un nou remediu naturist, ușor de făcut. Astfel, pentru combaterea paraziților intestinali, aceasta recomandă o combinație din două ingrediente: pelin și cuișoare. Tratamentul trebuie urmat timp de trei săptămâni, spune Lidia Fecioru, acesta putând fi continuat în scop profilaxic, pentru încă o lună.

”Toți avem paraziți intestinali. Nu există să nu avem. Dar există oameni care din cauza acestor paraziți au probleme foarte mari pentru că pot face chisturi parazitare pe intestin, pe creier, pe ficat.

Se pun frunze și rădăcină de pelin și cuișoare la un loc. Se dau prin râșnița de cafea. Tocăm planta de pelin mărunt sau putem lua de la plafar. Râșnim și pelinul și cuișoarele până se fac praf.

Luăm câte o linguriță seara înainte de masă cu o oră pentru că noaptea paraziții sunt mult mai activi în organism. Adulții iau o linguriță cu vârf  și copiii o linguriță rasă.

Se beau cu apă pentru că sunt foarte amare. Luăm inițial praful de pelin apoi lingurița cu praful de cuișoare. Pentru cei care nu suportă pot lua cu zahăr sau cu mere și multă apă ca să nu simțim amărăciunea. Se face tratamentul 21 de zile și apoi o lună din 3 în 3 zile ca profilaxie” a explicat Lidia la Antena 3.

Cauza apariției și transmiterea paraziților intestinali

Infectarea cu paraziții intestinali este cauzată de obicei de organisme unicelulare care se pot multiplica în corpul uman sau helminți, viermi și larve care nu se pot înmulți în corpul uman.

Cele mai frecvente parazitoze sunt infectările cu oxiurii, giardia și limbricii.

De altfel, una dintre cele mai întâlnite modalități de infectare cu paraziții intestinali este consumul de carne de porc, vită sau pește, gătită necorespunzător.

Alte cauze:

- consumul de apă contaminată

- solul infectat - solul umed sau noroiul reprezintă mediul perfect pentru dezvoltarea viermilor care pot intra în corpul uman

- contactul cu materii fecale care au fost contaminate

- igiena precară

- consumul de fructe și legume infestate, nespălate sau gătite necorespunzător. Citește mai departe AICI.

Vezi și: Durerea de spate, cauze. Medic: Sunt mai predispuşi la aceste probleme oamenii sedentari şi cei care ridică greutăţi mari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel