Șamponul pentru creșterea părului: între adevăr și mituri

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Șamponul pentru creșterea părului: între adevăr și mituri. Foto: Freepick @freepik
Șamponul pentru creșterea părului: între adevăr și mituri. Foto: Freepick @freepik

Șamponul de pe rafturile magazinelor promite creșterea rapidă a podoabei capilare, un super volum sau fire de păr mai groase.

Majoritatea fetelor visează la un păr perfect, de aceea achiziționează astfel de produse fără a sta mult pe gânduri. Cu toate acestea, este adevărat că șampoanele populare au într-adevăr un efect benefic asupra creșterii părului? Și, în general, este posibil ca părul să crească de la un șampon?

Un produs scump nu este întotdeauna de înaltă calitate.  Pentru a fi vigilent, înainte de a cumpăra un șampon, este indicat să acorzi atenție compoziției produsului, dar și recenziilor. Vorbind despre șampoane este important să înțelegi legătura dintre capacitățile produsului de a trezi foliculii de păr.

Masca alginată are un efect cosmetic fulgerător. Tenul tău îți va mulțumi

La începutul listei componentelor unui produs se regăsesc cele care au cea mai mare pondere. Dacă șamponul conține doar puține uleiuri esențiale, acestea vor fi  indicate doar la sfârșitul listei. Cu toate acestea, atunci când fac reclamă unui șampon, producătorii insistă pe proprietățile uleiurilor esențiale, chiar dacă acestea sunt în număr redus din compoziție.

Gata cu vopseaua chimică pentru păr: remediul natural care acoperă firele cărunte fără a le deteriora

Alege 5 șampoane de păr populare care promit păr lung și superb și aruncă o privire asupra ingredientelor. Atenție la începutul listei. Să spunem primele 10 ingrediente. Este puțin probabil să găsești multe substanțe care afectează funcționarea foliculilor de păr. Și chiar dacă se găsesc, acestea se află, cel mai adesea, printre componentele care distrug structura firelor de păr.
 
De exemplu, Sodium Laureth Sulfate (SLES) și Sodium Lauryl Sulfate (SLS) sunt componente care au un efect nociv asupra părului și scalpului. Prin urmare, șampoanele pe bază de sulfat trebuie evitate.

Top 10 substanțe pentru creșterea părului:

1. vitamina B3 (acid nicotinic);
2. vitamina B5 (acid pantotenic);
3. vitamina B7 (biotina);
4. fier;
5. vitamina C (acid ascorbic);
6. tincturi de piper, gălbenele, ginseng, mușețel, salvie, urzică, brusture);
8. uleiuri (din semințe de in, brusture, ricin, cătină);
9. zinc (oligoelement);
10. seleniu (microelement).

Măștile cu lapte sunt ideale pentru ten: elimină ridurile și curăță pielea

Foliculii sunt responsabili pentru creșterea părului. Prin urmare, este dificil să accelerezi creșterea părului cu foliculii „adormiți”. Toate componentele de mai sus trezesc foliculii de păr, ceea ce le îmbunătățește semnificativ acțiunea.

Șamponul înseamnă doar spălarea părului. Din păcate, chiar și șampoanele cu o compoziție ideală nu sunt capabile să afecteze foliculii de păr. Așa că nu vă faceți griji dacă nu puteți găsi un produs cu suficiente ingrediente pentru creșterea părului. 

Pentru început, amintește-ți cum decurge procesul de curățare a capului :
1. se aplică o cantitate mică de șampon pe părul și scalpul umed;
2. se face spumă, apoi se clătește.

În funcție de poluarea și lungimea părului, repetă procedura de încă 1-2 ori.

Albușul de ou este un aliat al frumuseții. Zece rețete care mereu te vor ajuta

Ce înseamnă câteva minute pentru uleiuri, vitamine și alte substanțe destinate creșterii părului? Absolut nimic. Ai acordat atenție cât ții o mască de păr, făcută în casă, în special celei pe bază de ulei esențial? Cel puțin o jumătate de oră. Și mai bine, câteva ore. Unii experți chiar te sfătuiesc să lași masca peste noapte. Rădăcinile au nevoie de timp pentru a obține suficiente componente utile.

Da, fără o igiena adecvată a părului, este puțin probabil să obții creșterea firelor. Așadar, șampoanele joacă un rol în atingerea acestui obiectiv, departe de a fi însă principalul.

Procedurile concepute pentru creșterea părului constau în mai multe etape:

1. curățarea podoabei capilare. Pe lângă șampon, poți folosi și diferite scruburi;

2. apoi masca se aplică pe rădăcini și se distribuie pe toată lungimea firelor de păr;

3. deasupra se îmbracă o cască de dus și un prosop;

4. masca se ține cel puțin 30 de minute;

5. spală și clătește bine părul.

Alternative naturale pentru vopsirea părului. Ce rol are rozmarinul. Efectul uimitor pentru fire albe

În plus,este necesar să respecți regularitatea unor astfel de proceduri: de  2 ori pe săptămână. Abia atunci componentele măștii vor funcționa. Și apoi, fără o dietă echilibrată și fără vitamine, va fi dificil să obții rezultatul așteptat. 

Pentru a oferi buclelor o curățare blândă, acordă atenție compoziției șamponului. Evită șampoanele care conțin substanțe nocive și părul tău îți va mulțumi pentru o îngrijire sigură și de calitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel