Masca alginată are un efect cosmetic fulgerător. Tenul tău îți va mulțumi

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Masca alginată are un efect cosmetic fulgerător. Foto: Freepick @Racool_studio
Masca alginată are un efect cosmetic fulgerător. Foto: Freepick @Racool_studio

Mască alginată are un efect excelent, fiind una dintre cele mai eficiente mijloace de hidratare și curățare a tenului.

 

Adepții procedurilor de înfrumusețare s-au îndrăgostit deja de masca alginată. De ce această mască este atât de bună și cum să o faci acasă? În acest articol îți dezvăluim mai multe informații despre utilizarea corectă și contraindicațiile măștii.

Compoziția și beneficiile măștii alginate

Pentru fabricarea unei măști alginate se utilizează alge marine brune, care conțin o cantitate deosebit de mare de săruri acide de alginat: calciu, potasiu, sodiu și amoniu. De asemenea, algele brune, care fac parte din masca, sunt bogate în acid hialuronic. Această combinație unică face din masca alginată un excelent agent antiinflamator și calmant pentru piele.

Compoziția cremei de față este importantă. La ce trebuie să fii atentă când o cumperi

Masca hidratează și curăță în profunzime straturile profunde ale pielii. De asemenea, această mască elimină toxinele și alte componente nocive și îmbunătățește funcționarea glandelor sebacee, care, la rândul lor, tratează tenul gras.

Masca alginată are un efect cosmetic aproape fulgerător, făcând pielea mai proaspătă, mai elastică, reduce umflăturile din zona ochilor, îngustează porii și combate ridurile fine. O caracteristică notabilă a acestui produs este că este potrivit pentru reprezentanții oricărui tip de piele, acționând asupra fiecăruia în modul necesar: de exemplu, hidratează tenul uscat și  reglează echilibrul sebumului la tenul matur.

Normalizează-ți metabolismul pentru a pierde în greutate. Urmează aceste cinci sfaturi

În plus, masca minune saturează pielea cu vitamine, minerale, proteine ​​și îmbunătățește metabolismul. Datorită acestui lucru, pielea este hrănită și hidratată, dispare roșeață, iar fața capătă o culoare mai uniformă și un aspect sănătos.

Cum se aplică masca alginată acasă?

Pentru a aplica o mască alginată, poți merge la un salon de înfrumusețare sau o poți face chiar tu acasă. Multe companii vând diverse tipuri de astfel de măști pe care le poți folosi acasă destul de ușor.

Mai mult, poți pregăti acasă o mască alginată. Pentru asta a nevoie de următoarele ingrediente:
- pământ de diatomee (aproximativ 75% din masa totală a compoziției);

- alginat de sodiu (25%);

- plastifiant (poate fi o soluție de clorură de potasiu sau sulfat de calciu - 1-2%);

- apa purificată sau minerală la temperatura camerei.

Majoritatea componentelor de mai pot fi găsite în farmacii. Singura problemă poate fi pământul de diatomee. În schimb, poți folosi argilă cosmetică obișnuită. Este necesar să amesteci toate ingredientele până obții o pastă omogenă. Aplică masca pe față și las-o să acționeze 20 de minute. Spală-te pe față cu apă rece. Masca nu poate fi păstrată, deoarece se întărește rapid. De aceea, prepară exact cantitatea de care ai nevoie.

Vitamina E în capsule: 6 moduri de utilizare pentru îngrijirea tenului și a părului

Dacă decizi să cumperi o mască într-o gata făcută trebuie să alegi masca sub formă de gel sau asca sub formă de pudră. Acestea din urmă se disting printr-o perioadă mai lungă de aplicare. Pe ambalajul fiecărei măști sunt scrise instrucțiunile și proporțiile care trebuie diluate cu apă. O mască achiziționată, precum și una făcută în casă trebuie aplicate imediat, deoarece nu sunt potrivite pentru reutilizare.

Aplicarea măștii într-un salon de înfrumusețare începe cu un peeling. Desigur, curățarea profesională la domiciliu este problematică, dar poți folosi un peeling cu enzime sau un  scrub delicat. Pregătirea corectă a pielii este un pas foarte important. Când pielea este curățată, masca trebuie aplicată într-un strat destul de gros, urmând liniile principale de masaj. Pentru cea mai confortabilă aplicare, este mai bine să folosești o spatulă cosmetică specială.

Șapte greșeli care te împiedică să slăbești. Iată de ce nu poți avea silueta la care visezi

Trebuie să acționezi rapid, deoarece masca se va întări în 5 minute. Când aplici masca alginată, evită zona din jurul buzelor și ochilor. După ce ai aplicat masca, trebuie să stai culcată și relaxată aproximativ 15 minute. Dacă dorești să obții un efect rapid, poți păstra circa 30 de minute, dar nu mai mult.

După îndepărtarea produsului de înfrumusețare, se recomandă să te ștergi pe față cu un tonic și să aplici o cremă hidratantă. Pentru un efect vizibil, trebuie să faci un curs de cel puțin 8 proceduri, adică 2 măști pe săptămână.

Contraindicații pentru aplicarea măștii alginate

Persoanele care au boli oncologice sau cronice nu ai voie să folosească mască alginată.  De asemenea, persoanele care au răni pe față ar trebui să se abțină de la utilizarea acestei măști.

Cinci alimente perfecte pentru piele: adaugă-le în dietă la începutul primăverii

În comparație cu majoritatea altor produse de înfrumusețare, masca cu alginat este hipoalergenică și are un nivel ridicat de siguranță. Cu toate acestea, persoanele care au avut vreodată reacții alergice la alge sau la alte produse marine trebuie să testeze efectul măștii pe încheietura brațului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel