Sănătate mintală, cum este creierul afectat de bullying

Alexandra Mănăilă / 13 dec 2018 / 21:28
Bullying, cum afecteaza creierul si sanatatea mintala
Bullying, cum afecteaza creierul si sanatatea mintala

A fost identificat un mecanism care arată modul în care bullyingul poate influența structura creierului adolescenților, sugerând că efectele sunt mai mult decât psihologice. Cercetarea este prima care sugerează că victimizarea cronică în timpul adolescenței influențează sănătatea mintală prin schimbări structurale ale creierului.

Studiul cercetătorilor de la King's College din Londra, publicat în Molecular Psychiatry, arată că pot exista diferențe structurale fizice în creierul adolescenților care sunt în mod obișnuit victimizați, ceea ce ar putea spori șansele ca aceștia să sufere de boli mintale.

Cercetătorii au analizat datele, chestionarele și scanările creierului de la 682 de participanți din Anglia, Irlanda, Franța și Germania. Acești participanți au făcut parte din proiectul IMAGEN care a evaluat pe termen lung dezvoltarea creierului și sănătatea mintală a adolescenților. Scanările creierului la înaltă rezoluție a participantilor au fost făcute atunci când aveau 14 și 19 ani.

La vârsta de 14, 16 și 19 ani, participanții a trebuit să completeze chestionare cu privire la faptul dacă au fost hărțuiți și în ce măsură. În ansamblu, rezultatele au arătat că 36 din 682 de tineri au suferit o agresiune cronică. Datele acestor persoane au fost comparate cu cele ale celorlalte care au suferit o agresiune mai puțin cronică / severă. Au fost luate în considerare modificările în volumul creierului, precum și nivelurile de depresie, anxietate și hiperactivitate la vârsta de 19 ani.

,,Schimbările structurale în creier duc la dezvoltarea anxietății, cel mai probabil, prin contribuția lor la comportamente precum sensibilitatea la recompense, motivația, condiționarea, atenția și prelucrarea emoțională", a declarat dr. Erin Burke Quinlan de la Institutul de Psihiatrie, Psihologie și Neuroștiințe, cercetător.

Oamenii de știință spun că este îngrijorător că până la 30% dintre tineri ar putea fi victimizați într-un fel sau altul de către colegii lor, alții trebuind să suporte un astfel de tratament aproape zilnic și subliniază faptul că adolescența nu este doar o perioadă de noi experiențe și stresuri, dar și o perioadă de dezvoltare a creierului.
Potrivit Medicalxpress.com, cercetătorii recomandă să se depună toate eforturile pentru a limita bullyingul înainte de a deveni o problemă gravă care ar putea duce la schimbări în creierul unui tânăr și la dezvoltarea problemelor de sănătate mintală.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.22
YesMy