Sănătate sexuală- sexologie

Disfuncția erectilă influențează productivitatea muncii și calitatea vieții legată de sănătate, arată noi cercetări. 

Scris de: Adisa Codruț       16 noi, 13:41

Tampoanele pentru femei sunt impozitate, la fel ca vinul și țigările, în multe state ca Germania, Ungaria ori Grecia. În schimb, la polul opus se află țări ca India, Kenya și Canada.

Scris de: Adisa Codruț       11 noi, 14:21

Cercetătorii americani au descoperit o asociere între persoanele care suferă de HPV și bolile de inimă.

Scris de: Adisa Codruț       27 oct, 17:37

Circa 60% dintre femeile europene susțin că au fost victimele cel puțin unei forme de violență sexuală sau sexistă la locul de muncă, potrivit unui studiu al IFOP pe un eșantion de 5.000 de femei realizat în cinci țări și publicat astăzi.

Scris de: Adisa Codruț       12 oct, 18:09

Cercetătorii Universității din Sheffield au descoperit că un supliment alimentar creat dintr-o anumită legumă ar ajuta bărbații cu probleme de infertilitate.

Scris de: Adisa Codruț       10 oct, 20:08

Un tribunal din Franța a condamnat o companie pentru decesul unui angajat care a murit în timpul unei partide de sex, într-o călătorie de afaceri.

Scris de: Adisa Codruț       12 sep, 22:44

Atracția unei persoane față de femei sau față de bărbați nu este o chestiune care să poată fi definită de o singură genă – mult aclamată gena gay-, ci de multiple regiuni ale genomului și, ca orice caracteristică umană complexă, de numeroși factori non-genetici precum medicul în...

Scris de: Dana Lascu       30 aug, 13:44

Un vaccin împotriva chlamydiei, o boală cu transmitere sexuală care poate duce la infertilitate, este în curs de dezvoltare.

Scris de: Adisa Codruț       13 aug, 19:51

Femeile ar face mai puțin sex odată cu înaintarea în vârstă, iar asta din varii motive, susține un studiu britanic.

Scris de: Florina Pop       12 iul, 09:58

Peste 1 milion de oameni fac zilnic cu o infecție cu transmitere sexuală - avertizează un nou raport al OMS - cu rate în creștere de super-gonoree care sfidează orice tratament. Raportul, publicat ieri, se bazează pe date globale din 2016 despre persoanele cu vârsta cuprinsă...

Scris de: Dana Lascu       07 iun, 16:21

Aproape jumătate dintre adolescenții americani diagnosticați cu o boală cu transmitere sexuală primesc o rețetă pentru tratament, de care apoi uită. Medicii încearcă să afle ce anume îi oprește și să vină în ajutorul lor.  

Scris de: Angela Sabău       28 mai, 23:45

Disfuncția erectilă poate fi un efect secundar frecvent al medicamentelor pentru hipertensiunea arterială.  Pastilele pot să reducă performanța sexuală.

Scris de: Adisa Codruț       02 mai, 20:41

Specialiștii au enumerat 10 alimente care asigură necesarul de vitamine ce contribuie la îmbunătățirea funcției sexuale la bărbați.

Scris de: Adisa Codruț       17 apr, 17:06

Numărul adulților din SUA care nu fac sex a atins un nivel record, conform datelor din General Social Survey, un studiu național asupra populației care este realizat anual în Statele Unite, din 1972 încoace.

Scris de: Adisa Codruț       02 apr, 19:27

Melanomul nu este favorizat de utilizarea medicamentelor pentru disfuncție erectilă precum Viagra, așa cum se bănuia.  Acesta este rezultatul ultimului studiu în domeniu.

Scris de: Angela Sabău       27 Martie, 15:41

Pastila contraceptivă pentru bărbați este deja în faza avansată a cercetărilor. O echipă de oameni de știință a verificat, deja, posibilitatea unei astfel de pilule și rezultatele sunt promițătoare.

Scris de: Adisa Codruț       26 Martie, 12:27

Bărbații transgender, care s-au născut femei, vor putea, în continuare, să dea naștere propriilor copii, potrivit unui studiu făcut de cercetătorii israelieni. Ei au descoperit că funcția ovarului rămâne neschimbată, chiar în urma tratametului cu testosteron.

Scris de: Angela Sabău       26 Martie, 10:17

Un nou studiu a constatat că expunerea la PFC, o substanță chimică care se găsește în mod obișnuit pe tăigăile și vasele antiaderente, poate avea ca rezultat micșorarea dimensiunii organului masculin și posibil și a fertilității bărbaților. 

Scris de: Adisa Codruț       20 Martie, 17:48

Cele mai multe produse pentru îmbunătățirea vieții sexuale sunt suplimente, pentru care practic, nimeni nu răspunde dacă sunt sau nu sigure pentru sănătate. Specialiștii recomandă mare prudență înainte de a le cumpăra.

Scris de: Adisa Codruț       15 Martie, 08:13

Prof. Univ. Dr. Corin Badiu, doctor în științe medicale, a fost prezent la Academia de Sănătate, transmisă EXCLUSIV de DC MEDICAL. El a vorbit despre rolul endocrinologului în evoluția endocrină a unui pacient cu disforie de gen.

Scris de: Adisa Codruț       05 Martie, 18:32

Ciclismul este un exercițiu cu impact redus, care este ideal pentru mulți bărbați mai în vârstă. Dar poate cauza statul în șa disfuncția erectilă? Depinde de șa, de bicicletă și de cât de mult pedalezi, spun experții!

Scris de: Adisa Codruț       26 feb, 20:39

Multe medicamente - atât pe bază de prescripție medicală cât și cele pe care le cumperi la liber de la farmacie - pot provoca reacții adverse cum ar fi amețeala sau deranjarea la stomac. Dar unele dintre ele vă pot afecta în moduri surprinzătoare, cum e faptul că provocă...

Scris de: Dana Lascu       14 feb, 13:29

Gonoreea extensivă rezistentă la medicamente (XDR), așa-numita super-gonoree, îi preocupă pe reprezentanții autorităților medicale engleze, care au anunțat că în ultimele 3 luni două femei au fost diagnosticate cu această boală. Infecția nu are întotdeauna simptome, astfel că...

Scris de: Alexandra Mănăilă       17 ian, 10:18

Herpesul genital, una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală este incurabilă. Cum se transmite exact, care sunt simptomele, cum se pune diagnosticul și cum se tratează explică, EXCLUSIV pentru DC MEDICAL, dr Erna Stoian – medic primar obstetrică ginecologie, specialist...

Scris de: Dana Lascu       06 ian, 13:04

Bărbații care își doresc copii trebuie să fie atenți la stilul de viață, în special la ce consumă, fiindcă acest lucru le poate afecta sperma, arată noi cercetări. Oamenii de știință de la Universitatea Duke atrag atenția că marijuana provoacă schimbări genetice în spermă,...

Scris de: Alexandra Mănăilă       20 dec 2018 / 13:53

Bărbați, virilitate crescută prin operația la stomac? Cercetătorii au descoperit că operația de scădere în greutate poate crește nivelul de testosteron la bărbați, dar nu are efect pozitiv asupra calității spermei.

Scris de: Dana Lascu       01 noi 2018 / 14:32

O singură proteină controlează mii de gene esențiale pentru dezvoltarea spermatozoizilor, potrivit unui nou studiu al Școlii de Medicină de la Universitatea Case Western Reserve. Proteina numită Dazl se atașează fizic la 2 290 de ARN-uri (acizi ribonucleici) din interiorul celulelor...

31 oct 2018 / 15:47

Infecțiile cu transmitere sexuală reprezintă o zonă de nișă întâlnită, de obicei, atât la femeie cât și la bărbat. De cele mai multe ori, pacientul e trimis de la un doctor la altul, fiecare de altă specialitate. Există, însă, o anume specializare care girează...

Scris de: Dana Lascu       17 oct 2018 / 22:28

Herpesul genital este una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală. Este cauzată de virusul herpes simplex (HSV). Iată ce simptome ar trebui să-ți dea de gândit!

Scris de: Dana Lascu       05 oct 2018 / 23:58

După cinci ani de așteptare, Academia Americană a Medicilor de Familie (AAFP) a adăugat recent cinci recomandări noi pe Lista sa de Alegeri Inspirate în materie de teste medicale și intervenții pe care pacienții și medicii ar trebui să le aibă în vedere, și a retras o recomandare...

Scris de: Dana Lascu       21 sep 2018 / 20:58

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23