Sarea, bună în cantități mici. 10 trucuri ca să mănânci mai puțină

Adisa Codruț / 21 feb 2020 / 23:48
În mâncăruri, sare poate fi înlocuită și cu condimente
În mâncăruri, sare poate fi înlocuită și cu condimente

Sarea este bună pentru anumite procese din organism și pentru gustul alimentelor. Dar mâncată în exces este periculoasă. Iată cum o poți reduce

Sarea este extrem de importantă pentru anumte procese care au loc în organism și pentru savoarea alimentelor. Dar, consumată în cantități mari, poate produce efecte negative în organism.

Spre exemplu, datele oficiale arată că la nivel mondial fiecare persoană consumă în jur de circa 10 g pe zi, dar dacă ar reduce cantitatea de sare la 5 g pe zi, doar acest simplu fapt ar determina o scădere cu 23% a numărului de accidente vasculare cerebrale și cu 17% a incidenței bolilor cardiovasculare, prevenind, conform OMS, în de 4 milioane de decese la nivel global.

Potrivit University Health News, întrucât preferința pentru alimentele mai puțin sărate poate fi literalmente un gust dobândit, poți apela la 10 trucuri extrem de ușoare pentru a reduce cantitatea:

1. Folosește alimente proaspeteși cât mai puțin procesate.

2. Clătiți alimentele din conserve, precum fasolea, porumbul și mazărea.

Ce altceva poți face ca să reduci cantitatea de sare și să-ți scazi riscul de boală, aflați pe DC NEWS.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy