Șase mituri despre slăbit: sunt foarte populare, însă sunt departe de adevăr

Angela Sabău |
Data publicării:
Slăbit
Slăbit

Iată o listă cu șase mituri despre pierderea în greutate care sunt, pe cât de populare, pe atât de departe de adevăr.

Există întotdeauna o rochie anume în dulapul fiecărei fete în care dorește să se potrivească - fie slăbind, fie câștigând câteva kilograme. De la exerciții fizice, până la modificarea dietelor sau adăugarea de suplimente în rutina noastră zilnică, încercăm să faem tot posibilul înainte atunci când vine vorba de gestionarea greutății.

Dr. Debjani Banerjee, dietetician, dezvăluie șase mituri care sunt foarte populare astăzi.

Mitul 1: Consumul de orez te face să te îngrași

Realitate: Deși orezul brun a fost legat de pierderea în greutate și de niveluri favorabile de grăsime din sânge, majoritatea studiilor nu au găsit nicio legătură între orezul alb și schimbarea în greutate sau cu asocierea cu pierderea în greutate.

Mitul 2: Consumul de ghee vă oferă acele kilograme în plus și este nesănătos

Realitate: Ghee este o sursă bogată de vitamine, antioxidanți și grăsimi sănătoase. Deși  grăsimile ar trebui consumate cu moderație, studiile arată că consumul de alimente grase precum ghee poate ajuta organismul să absoarbă unele vitamine și minerale esențiale. Gătitul alimentelor și legumelor sănătoase cu ghee vă poate ajuta să absorbiți mai mulți nutrienți. Adăugarea a 2-3 lingurițe de ghee în dieta dumneavoastră vă poate menține inima sănătoasă și vă poate îmbunătăți starea generală de bine. Dar nu o consumați zilnic.

Mitul 3: Consumul de lapte, ca atare sau în ceai/cafea, te face să te îngrași

Realitate: Cu siguranță nu. Acidul linoleic conjugat din lapte a fost studiat pentru capacitatea sa de a stimula pierderea în greutate prin promovarea descompunerii grăsimilor și inhibarea producției de grăsimi. În plus, multe studii au asociat dietele bogate în calciu cu un risc mai scăzut de obezitate. Conform studiilor, când laptele este combinat cu ceai, proteinele din lapte se leagă împreună cu compușii din ceai care sunt responsabili pentru pierderea în greutate. Când se întâmplă acest lucru, efectele asupra metabolismului sunt neutralizate și, prin urmare, nu oferă niciun beneficiu suplimentar care să ducă la scăderea în greutate. Din acest motiv, este întotdeauna recomandat să luați ceai fără lapte. Dacă vă gândiți să reduceți caloriile, cel mai bine este să renunțați la consumul de ceai cu lapte în fiecare zi.

Mitul 4: Evitarea gălbenușului te va ajuta să slăbești

Realitate: Albușurile au mai puține calorii decât gălbenușurile, dar este o concepție greșită comună că ar trebui să evitați gălbenușul în întregime. De fapt, să-l eliminați prea des este o idee proastă, deoarece fără el, lipsesc unii dintre nutrienții cheie pentru combaterea grăsimilor, cum ar fi colina. Dacă numărați caloriile, cel mai bun pariu este să mâncați un gălbenuș pentru fiecare 2 până la 3 ouă pe care le consumați. În acest fel, puteți nu numai să continuați să comandați acele omlete cu albușuri de ou, dar și să beneficiați de aceste produse de bază pentru micul dejun.

Mitul 5: Slăbești rapid cu o detixifiere cu suc

Realitate: Detoxifierile cu sucuri au fost promovate ca o modalitate de a pierde rapid în greutate și de a se detoxifica, dar asta este departe de adevăr. Deși este posibil să obțineți o reducere a caloriilor, ingerați și o mulțime de zahăr lichid, care poate crește glicemia și poate provoca creșterea în greutate.

Mitul 6: Dietele axate pe post sunt benefice pentru sănătate și pierderea în greutate

Realitate: De fapt, nimic nu poate fi mai puțin adevărat. Postul nu are beneficii asupra sănătății. Poate avea efecte dăunătoare precum oboseală, amețeli, greață sau poate provoca scăderea tensiunii arteriale. Mai mult, aceasta nu este o strategie care s-a dovedit eficientă pentru pierderea în greutate pe termen mediu sau lung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel