Sătul la masă, ani în plus sau în minus la viață? Ce zic experții

Florina Pop |
Data publicării:

Cercetătorii susțin, în baza unui studiu, că nu tot timpul se aplică regula ”mănânci mai puțin ca să trăiești mai mult”.

Oameni de știință de la Institutul Buck pentru Cercetarea Îmbătrânirii au arătat, în urma unor analize pe musculița D. melanogaster, că durata de viață și sănătatea nu sunt legate de o dietă restrictivă. Asta în ciuda ideii potrivit căreia restricțiile dietetice încetinesc îmbătrânirea și prelungesc viața și sănătatea. Cercetătorii au analizat modificările dependente de nutrienți în durata de viață și au urmărit modificările legate de vârstă în activitatea fizică pentru a măsura sănătatea.

”Studiul nostru este surprinzător și oferă o privire asupra a ceea ce este probabil să se întâmple la oameni, pentru că toți suntem diferiți și vom răspunde diferit la efectele restricției dietetice. Mai mult, rezultatele noastre pun la îndoială ideea că prelungirea duratei de viață va fi întotdeauna însoțită de îmbunătățirea duratei de viață”, susțin cercetătorii pe site-ul Instititului.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel