Sătul la masă, ani în plus sau în minus la viață? Ce zic experții

Florina Pop / 05 iun 2020 / 18:50

Cercetătorii susțin, în baza unui studiu, că nu tot timpul se aplică regula ”mănânci mai puțin ca să trăiești mai mult”.

Oameni de știință de la Institutul Buck pentru Cercetarea Îmbătrânirii au arătat, în urma unor analize pe musculița D. melanogaster, că durata de viață și sănătatea nu sunt legate de o dietă restrictivă. Asta în ciuda ideii potrivit căreia restricțiile dietetice încetinesc îmbătrânirea și prelungesc viața și sănătatea. Cercetătorii au analizat modificările dependente de nutrienți în durata de viață și au urmărit modificările legate de vârstă în activitatea fizică pentru a măsura sănătatea.

”Studiul nostru este surprinzător și oferă o privire asupra a ceea ce este probabil să se întâmple la oameni, pentru că toți suntem diferiți și vom răspunde diferit la efectele restricției dietetice. Mai mult, rezultatele noastre pun la îndoială ideea că prelungirea duratei de viață va fi întotdeauna însoțită de îmbunătățirea duratei de viață”, susțin cercetătorii pe site-ul Instititului.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy