Scleroză multiplă: afecțiunea, explicată la o cafea, în București

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Modificări stranii în creierele diplomaților americani
Modificări stranii în creierele diplomaților americani

Scleroză multiplă, cafea. În mirosul ademenitor al cafelei proaspăt prăjite dintr-un local din București se va discuta cu specialiști și pacienți despre ce este scleroza multiplă și cum se manifestă.

Scleroză multiplă, cafea. Societatea Română de Neurologie, o mare companie farmaceutică și asociații de pacienți cu afecțiuni neurologice organizează pe 31 mai, de la ora 10.00, o campanie de conștientizare despre boala numită scleroză multiplă la cafeneaua Beans&Dots, care se află cam la 10 minute de mers pe jos de Universitatea București.

Campania se numește „Când ușor devine greu. Scleroza multiplă" și, potrivit organizatorilor, este un concept în premieră în România. Cafeneaua va fi amenajată încât oamenii de rând să înțeleagă cu ce dificultăți, aparent simple pentru ei, se confruntă cei cu scleroză multiplă, o afecțiune neurologică.

În România sunt peste 7.500 de oameni cu aceadtă boală, iar mai mult de jumătate sunt femei.

Ce este scleroza multiplă

Scleroza multiplă reprezintă o afecțiune neurologică care dezactivează sistemul imunitar, făcându-l să atace și să distrugă țesutul gras care înconjoară nervii. Asta duce la afectarea nervilor, care afectează comunicarea dintre nervi și creier. Ca simptome ale afecțiunii, detaliază medicalnewstoday.com, amintim: amorțeală sau slăbiciune la nivelul membrelor, tremor, și lipsă de coordonare. Unele dintre simptome au similitudini cu alte condiții de debilitante, inclusiv accident vascular cerebral și migrenă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel