Scorțișoara, tratament uimitor. La ce te ajută, cum se prepară soluția și cum se folosește

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Scorțișoara - Foto: Freepick @KamranAydinov
Scorțișoara - Foto: Freepick @KamranAydinov

Scorțișoara este un tratament foarte bun pentru îngrijire, folosit cu succes de doamne și domnișoare. 

Există zeci de produse naturale care sunt folosite în industria frumuseții, iar unul dintre ele este scorțișoara, considerată un bun tratament al părului. Măștile cu scorțișoară întăresc și hrănesc părul. 

Știați că folosirea constantă a scorțișoarei, oferă părului o strălucire aurie plăcută și chiar poate lumina buclele?

Scorțișoara este un alergen puternic, așa că, înainte de a folosi orice mască, trebuie să faceți un mic test de alergie. Aplicați puțină mască pe îndoirea cotului și țineți-o 10 minute. 

Un ingredient din bucătărie, genial pentru pielea uscată și pielea moartă

Dacă apare o reacție alergică, spălați produsul și aplicați o cremă împotriva înroșirii. Dacă aveți probleme specifice cu pielea și părul, consultați un medic dermatolog. Dacă nu aveți nicio reacție alergică la masca cu scorțișoară, o puteți folosi cu încredere.

Mască cu scorțișoară pentru a hrăni părul. Dacă părul este casant și spălăcit, încercați  această rețetă simplă. Amestecați o lingură de scorțișoară cu o lingură de și miere lichidă și 3 linguri de ulei de cocos sau de măsline. Aplicați masca pe păr (nu pe scalp) și lăsați-o să acționeze, timp de 30 de minute. Spălați, apoi, masca cu șampon și apă caldă.

Secretul chinezoaicelor pentru un păr lung a fost dezvăluit. Ce trebuie să faci o dată pe săptămână 

Mască cu scorțișoară pentru creșterea părului. Doamnele și domnișoarele care visează la un păr lung și mătăsos pot folosi următoarea mască: aveți nevoie de un pahar de iaurt, 1 gălbenuș și 1 lingură de scorțișoară. Se amestecă toate ingredientele și masca, pentru 30 de minute, se aplică pe părul spălat și umed. Clătiți apoi cu apă caldă.

Atenție: Nu spălați masca cu apă fierbinte, pentru că gălbenușul se va îngroșa.

Mască cu scorțișoară pentru creșterea volumului părului.  Aveți nevoie de 1 linguriță de cuișoare măcinate, 1 praf de ardei rosu, 2 lingurițe de scorțișoară și câte 4 linguri de ulei de măsline și miere lichidă caldă. Se amestecă toate ingredientele și masca se aplică pe scalp pentru 30 de minute. Înfășurați-vă părul într-un prosop, astfel încât căldura să nu se piardă. Clătiți părul cu apă caldă.

Mască cu scorțișoară pentru strălucirea părului. Aveți nevoie de 1 linguriță de scorțișoară, 1 pahar de iaurt, 1 gălbenuș de ou și 1 lingură de miere. Amestecați și masați scalpul cu această mască. Lăsați să acționeze 30 de minute, apoi clătiți părul cu apă cadă.

Masca pentru păr din maioneză de casă face minuni. Folosește-o și tu

 

Folosiți nu doar scorțișoară măcinată, ci și ulei esențial de scorțișoară. Acest ulei are zeci de beneficii:

- oprește căderea părului;

- ajută la restabilirea structurii părului deteriorat;

- activează creșterea firelor de păr noi;

- ajută la eliminarea mătreții;

- reduce uscarea scalpului;

- reglează producția de sebum;

- face părul strălucitor și puternic;

- reface capete despicate.

Uleiul esențial de scorțișoară poate deteriora scalpul, dacă este folosit incorect. De reținut: uleiul de scorțișoară trebuie adăugat în doze mici, maxim 1-3 picături pe mască.

Cum se folosește uleiul esențial de scorțișoară? Puneți 4 picături de ulei esențial de scorțișoară pe un pieptene de lemn și pieptănați părul timp de 10 minute. Uleiul va întări părul și îi va conferi o aromă plăcută.

Renunță la șampon și folosește produse naturale din cămară

 

Renunță la șampon și folosește produse naturale. Uneori se întâmplă să rămâi fără șampon, dar trebuie să-ți speli, urgent, părul. Apelează la trucurile bunicii. 

Renunță la șampon și folosește produse naturale din cămară. Dacă rămâi brusc fără șampon acasă, poți și să te speli pe cap cu mijloace improvizate.  

Spre exemplu, poți folosi pudră de muștar, care este potrivită pentru părul gras. Muștarul stimulează creșterea părului și, de asemenea, îi adaugă volum. 

Un alt produs, la care nu te-ai gândit vreodată, este făina. Nu usucă excesiv părul, previne vârfurile despicate și este potrivită pentru toate tipurile de păr. Ai nevoie de făină de secară sau cereale integrale, măcinate grosier.

Renunță la șampon și adaugă pudră de muștar în făină. Nu folosi făină de grâu obișnuită, deoarece va fi greu de spălat. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel