Un ingredient din bucătărie, genial pentru pielea uscată și pielea moartă

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Un ingredient din bucătărie, folosit în rețete.  Foto: Freepick @ racool_studio
Un ingredient din bucătărie, folosit în rețete. Foto: Freepick @ racool_studio

Un ingredient din bucătărie, folosit în rețete, este potrivit pentru îngrijirea personală. În cele ce urmează vă vom spune despre ce este vorba.

Știați că un ingredient din bucătărie poate fi folosit nu doar în multe rețete, dar și în prepararea produselor destinate îngrijirii personale?

Deja știți că produsele naturale pot fi alternative valabile la cele chimice și industriale.  Acestea limitează impactul asupra atmosferei, poluează mai puțin și sunt mai puțin agresive cu pielea și organismul uman. 

Care sunt alimentele cu care ne păcălim foamea. De ce nu trebuie să mâncăm cartofii fierbinți

Unele produse naturiste sunt folosite în rețetele de bucate, altele - pentru a face curat în casă sau pentru a avea grija de sănătatea și frumusețea voastră. În plus, vă ajută să economisiți un pumn de bani.

Printre ingredientele care fac parte din această categorie se regăsesc fulgii de ovăz. Făina de ovăz este un ingredient special, capabil să răspundă la multe nevoi. De exemplu, din ea se pot face deserturi foarte gustoase, supe și produse de patiserie.

Pe lângă faptul că sunt un mic dejun sănătos și hrănitor, fulgii de ovăz au o funcționalitate foarte largă. Vorbim despre un produs versatil, care poate fi folosit în multe alte scopuri.

Praful care întărește oasele. Previne osteoporoza și menține sănătatea ochilor

Puteți face săpun din fulgi de ovăz. Luați niște săpunuri neutre și dați-le prin răzătoare. Puneți fulgii de săpun într-o cratiță cu apă. Adăugați fulgii de ovăz și fierbeți compoziția. Amestecați bine și turnați totul în forme. După o zi, săpunul poate fi folosit.

Făina de ovăz este o mască excelentă pentru pielea uscată. Pentru a face un produs care vă poate veni în ajutor, folosiți două linguri de fulgi de ovăz și două linguri de apă de trandafiri. Amestecați energic până când soluția devine omogenă și poate fi întinsă pe față. 

Lăsați să acționeze câteva minute, apoi clătiți. Rezultatul este grozav.

În sfârșit, puteți crea un alt produs valabil pentru îngrijirea corpului. Vorbim despre un exfoliant. Luați trei linguri de fulgi de ovăz, o lingură de ulei de măsline și una de sare de mare. Amestecați și întindeți scrubul pe corp, masând ușor. Astfel veți îndepărta pielea moartă cât ai clipi!

 

Ceaiul, ajutor pentru somn. Sunt trei tipuri de sedative: puternice, moderate și ușoare

 

Ceaiul poate fi un ajutor de nădejde pentru persoanele care se confruntă cu insomnia.

Ceaiul are efecte benefice pentru persoanele care nu pot adormi prea ușor. Cu toții am avut una dintre acele nopți în care nici măcar numărarea oilor nu reușește să ne facă să dormim. Fie că este vorba de anxietate sau de o criză generală de insomnie, un somn bun pare fi imposibil.

De asemenea, poate avea un efect în cascadă, cu cât devenim mai anxioși, cu atât este mai puțin probabil să mergem la culcare. Ceaiul a fost mult timp văzut ca un panaceu pentru anxietate, neliniște, dificultăți de somn și insomnie. Multe ceaiuri din plante au un efect sedativ care ajută la relaxarea corpului și la calmarea minții.

Ceaiuri pentru somn

Unul dintre cele mai populare remedii tradiționale pentru somnul fragmentat este ceaiul. În special, ceaiurile din plante sunt considerate foarte benefice în promovarea unui somn bun. Consumul de ceai este adesea prescris de practicienii pe bază de plante ca o modalitate de a calma mintea și de a ușura anxietatea.

Uleiul de migdale, făcut în casă, un remediu magic pentru piele și păr

Ceaiurile pot fi de mai multe feluri de sedare, și anume: puternice, modernice și ușoare.

Ceaiul de valeriană, sedativ puternic

Se numește "valiumul naturii" pe bună dreptate. Utilizarea sa în medicina tradițională datează de la grecii și romanii antici. A fost recomandat de Hipocrate, părintele medicinei occidentale, pentru beneficiile sale terapeutice. Acesta a fost folosit pentru tratarea insomnie, nervozitate, dureri de cap, tremur și anxietate. 

În SUA, ceaiul de valeriană, este disponibil ca supliment alimentar. Valeriana un ingredient comun în cele mai multe formulări pe bază de plante pentru îmbunătățirea somnului. Suplimentele alimentare pe bază de valeriană sunt preparate din rădăcini și tulpini de plante medicinale. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel