Secretar în Ministerul Sănătății: "am economisi zece euro la fiecare litru de plasmă distrus"

Adisa Codruț |
Data publicării:
Donatori  FOTO: pexels.com
Donatori FOTO: pexels.com

Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, susține că în România se distrug anual între 72.000 şi 100.000 de litri de plasmă.

Secretar, plasmă. "Ce ne interesează în mod special este faptul că noi distrugem plasmă în fiecare an, multă. Că o distrugem este păcat, că mai şi plătim zece euro pe fiecare litru plasmă distrus este deja o problemă care ne pune în situaţia de gândi o metodă eficientă de a câştiga ceva din treaba aceasta. Adică, dacă am folosi această plasmă, în loc să o distrugem dintr-o dată, am economisi zece euro la fiecare litru de plasmă distrus şi înţeleg că sunt aproape 100.000 de litri care se aruncă şi se distrug. La nivel naţional, rapoartele noastre arată între 72.000 şi 100.000 de litri pe an. Facturi de distrugere de plasmă. (...) Eu vă spun ce informaţii am primit la Ministerul Sănătăţii acum doi ani", afirmă Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, miercuri, 26 iunie, la o dezbatere, citat de Agerpres.

În schimb, reprezentantul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, Doina Goşa, a spus, potrivit sursei citate, că în Capitală nu se "rebutează" plasmă: "100.000 de litri de plasmă pe an înseamnă 400.000 de prize. 400.000 de prize este colecta naţională. (...) Noi facem 20.000 de litri de plasmă pe an".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel