Sânge, donare: peste 500 de donatori într-o campanie din Cluj

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Celulele stem se pot recolta și prin donarea de sânge
Celulele stem se pot recolta și prin donarea de sânge

Sânge, donare. Peste 500 de clujeni au donat sânge în cadrul celei de-a șaptea ediții a campaniei „Donăm împreună, UBB dă startul!", inițiată de universitatea clujeană.

Sânge, donare. „UBB va continua această campanie atât prin evenimente de informare, cât și prin acțiuni de donare de sânge, întrucât dorinţa noastră cea mai mare este aceea ca iniţiativa să genereze un comportament constant în sensul donării de sânge. Ne dorim ca oamenii să realizeze cât de importantă este donarea periodică, atât pentru ei, cât şi pentru cei ale căror vieţi depind de sângele donat", afirmă purtătorul de cuvânt al UBB, Laura Irimieș.

Campania a fost inițiată de reprezentanții Direcției Comunicare și Relații Publice din cadrul Universității Babeș-Bolyai și s-a desfășurat între 13 și 17 mai la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj. A fost precedată de o amplă campanie de informare în cadrul căreia studenţii voluntari ai UBB au informat peste 10.000 de clujeni cu privire la fenomenul donării, la beneficiile acestei acţiuni şi la nevoia acută de sânge cu care se confruntă spitalele româneşti, se precizează într-un comunicat.

La primele șapte ediţii ale campaniei au donat aproape 3000 de persoane. Printre partenerii campaniei amintim: Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, FC Universitatea Cluj, Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (CSUBB), Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB), sponsori locali și naționali.

Sângele unui donator poate salva 3 vieţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel