Urmărește dezbaterea live

Un cercetător de la Harvard a dezvăluit secretul tinereţii: Am putea trăi mai mult de 100 de ani. Se numește hormesis. Bătrâneţea este doar o altă boală

Secretul tineretii - Foto: Freepick @YuriArcursPeoplei
Secretul tineretii - Foto: Freepick @YuriArcursPeoplei

"Nu există niciun motiv pentru care să nu putem face acest lucru". Un cercetător Harvard a dezvăluit secretul tinereţii. "Bătrâneţea este doar o altă boală".

A trăi până la vârsta de 100 de ani poate părea mult, dar, potrivit unui profesor de genetică de la Harvard Medical School, este posibil ca oamenii să trăiască mult mai mult de atât.

Potrivit profesorului David Sinclair, PhD, co-director al Centrului Paul Glenn pentru Mecanismele Biologice ale Îmbătrânirii și autor al mai multor cărți despre genetică și îmbătrânire, înaintarea în vârstă este doar o altă boală pe care oamenii trebuie să o învingă.

Pentru a realiza acest lucru, însă, nu aveți nevoie de pastile, ci aveți nevoie de disconfort.

"Concluzia este că trebuie să scoți corpul tău din zona de confort - hormesis, așa îi spunem noi", a explicat Sinclair în cadrul podcastului Rich Roll.

În domeniile biologiei și medicinei, hormesis este definit ca un răspuns adaptativ al celulelor și organismelor la un stres moderat (de obicei intermitent). 

Spitale de stat, nefuncționale. Herghelegiu: Medicii calificați în România au tot luat drumul străinătății. Lucrurile sunt împotmolite, mortalitatea e copleșitoare. Ne trebuie oameni super calificați

"Problema cu lumea de astăzi este că vrem doar să fim relaxați și hrăniți. Nu vrem să simțim disconfort, iar asta duce la o mulțime de probleme. Dacă nu îi spunem mereu corpului nostru că lucrurile ar putea fi problematice, corpului nostru nu-i pasă - nu luptă împotriva bolilor, nu luptă împotriva îmbătrânirii", a completat el.

Metodele pe care Sinclair le sugerează pentru a ne învăța corpul să lupte împotriva îmbătrânirii și, în cele din urmă, să inverseze procesul, nu sunt noi, mai degrabă au fost auzite de multe ori înainte - dar toate duc la "disconfort".

Primul lucru pe care oamenii ar trebui să-l facă pentru a trăi mai mult

 

Potrivit lui Sinclair, primul lucru pe care oamenii ar trebui să-l facă pentru a trăi mai mult este să "mănânce mai rar".

"Cred că cel mai important lucru pentru creșterea duratei de sănătate, dacă ar fi să spun un singur lucru, ar fi să mâncăm mai rar", a spus el, adăugând: "Nu mâncați trei mese pe zi".

Următorul pas, unul evident pentru a avea un stil de viață mai sănătos, este să faceți exerciții fizice frecvente.

Sinclair sugerează, de asemenea, să postească frecvent, explicând că el sare peste "una sau două mese pe zi, iar acest lucru mi-a schimbat viața".

Postul este util în combaterea îmbătrânirii, deoarece crește nivelul de Nicotinamidă adenină dinucleotidă (NAD+), care, în cele din urmă, face ca "genele de reparare" ale organismului să fie mai active. Același lucru este valabil și în cazul expunerii la temperaturi calde și reci, cum ar fi într-o saună.

Pe lângă un somn adecvat, profesorul de la Harvard recomandă, de asemenea, limitarea consumului de carne - deoarece aminoacizii care se găsesc în carne activează mTor, o cale care dezactivează mecanismele de apărare ale organismului nostru și îi spune că este timpul să crească.

Meniul din spital, 22 lei pe zi. Problema găsită de Florin Buicu la Spitalul din Mureș: Un pacient mi-a spus. Să întrebați ASTA când mergeți în spital

În cele din urmă, orice factori de stres, cum ar fi exercițiile fizice, postul și stresul provocat de frig/căldură, vă cresc nivelul de NAD+, care, la rândul său, menține buna funcționare a sirtuinelor, o clasă de proteine care reglează expresia genetică și repară daunele aduse ADN-ului.

Fără NAD+, îmbătrânirea se produce mai repede, indiferent de compoziția ta genetică, după cum a explicat Sinclair: "80% din sănătatea noastră la bătrânețe se datorează stilului nostru de viață și modului în care trăim; doar 20% este genetică".

Luând măsuri eficiente pentru a combate îmbătrânirea, Sinclair crede că "o lume în care oamenii ar putea trăi până la 250 de ani și să se aștepte să joace tenis la 120 de ani" este "realizabilă".

"Nu există niciun motiv pentru care să nu putem face acest lucru cu ingeniozitatea noastră", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel